27 / 04 / 2024

Gaziantep'te işletme sahipleri ve mülk sahipleri kira yüzünden mahkemelik!

Gaziantep'te işletme sahipleri ve mülk sahipleri kira yüzünden mahkemelik!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu, Gaziantep'teki restoran, kafe ve lokanta işletmelerinin 20-30 bin TL kira ödediklerini belirtti. Acıoğlu, yüksek kira bedelleri sebebiyle mülk sahipleri ve işletmelerin mahkemelik olduğunu söyledi.



Gaziantep’te faaliyette bulunan restoran, kafe ve lokanta işletmeleri, kapalı kaldıkları için yetişmiş personelin başka sektörlere yöneldiğini aktararak, bir an önce kontrollü bir şekilde işletmelerinin açılmasını talep ediyor.

Dünya'da Talip Öztürk'ün haberine göre; gastronomi kenti Gaziantep’te kafe, restoran ve lokanta işletmecileri, kente turist kafilelerinin gelmeye başladığını, fakat turistlere hizmet sunacak mekanların kapalı olduğunu dile getiriyor. Sektör temsilcileri, birçok işletmenin açık olup yeme-içme sektörünün kapalı olmasından yakınıyor. Yetişmiş personellerin başka sektörlerde çalışmaya başladığına vurgu yapan işletmeciler, hazır olduklarını kaydederek, bir an önce kontrollü bir şekilde işletmelerinin açılmasını talep ediyor. 

Gaziantep te işletme sahipleri ve mülk sahipleri kira yüzünden mahkemelik!

“İşletmeler kira bedelleri nedeniyle mahkemelik”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu, sektörün bugüne kadar en önemli sorununun yetersiz sayıdaki kalifiye eleman olduğuna, şimdi bu elemanları da kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarına dikkat çekti. 

İşletmelerin 20-30 bin TL kira ödediklerini belirten Acıoğlu, yüksek kira bedelleri sebebiyle mülk sahipleri ve işletmelerin mahkemelik olduğunu dile getirdi.

Kahvecilerden kira tepkisi: Esnaflar mülk sahibi ile mahkemelik!


Geri Dön