09 / 05 / 2024

Gaziantep'teki hak sahibi depremzedelere konteynerleri teslim edildi!

Gaziantep'teki hak sahibi depremzedelere konteynerleri teslim edildi!

Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra şehirdeki evleri yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasar alan hak sahibi tüm depremzedelere konteynerlerinin teslim edildiğini dile getirdi.



Kırsalda Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, şehir merkezlerinde ise Toplu konut İdaresi Başkanlığının konut yapımını sürdürdüğünü dile getiren Gül, şunları söyledi: "Asrın felaketi olarak belirtilen depremin 16. gününde kalıcı konutların hızla ihaleleri yapılmaya başlandı. Şu an itibarıyla kentimizde toplamda 16 bin 500 kalıcı konutun ihalesi yapılmış oldu. Bunlar bir sene içinde tamamlanmış olacak. Yine aynı biçimde Nurdağı, İslahiye ve Araban'ın yatırımlardan daha fazla faydalanabilmesi için 6. bölge teşvik kapsamına alındı. Bununla beraber hem Araban'a hem de Nurdağı'na yeni organize sanayi kurulması süreci de başlamış oldu. İslahiye'ye mevcut 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin kapasitesi üç kat arttı ve 10 bin dekardan daha büyük bir alan oluşturuldu."

Gaziantep teki hak sahibi depremzedelere konteynerleri teslim edildi!

Gaziantep İslahiye ilçesinde depremlerde hasar gören bölgelerin ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla çalışmalar yapıldığını kaydeden Gaziantep Valisi Davut Gül, ilçede sanayinin ihtiyaçlarının da giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Esnaf için projelerin yapıldığını dile getiren Gaziantep Valisi Davut Gül, ilçede küçük sanayi sitesinin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla 200 dükkanlık küçük sanayi sitesi ihale edildiğini belirterek, vatandaşlara dükkanı yıkılan daha önce sanayi sitesinde yeri olup yeni dükkan talep eden, aynı şekilde geçmişte olmayıp şimdi dükkan talep eden vatandaşları bir sene içerisinde dükkan sahibi olabilecekleri bir çalışmanın olduğunu söylediklerini kaydetti.

Son Dakika! Ege’de deprem!

YÖK'den deprem bölgesi için dil desteği geldi! Tüm akademisyenler yararlanabilir!

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!


Geri Dön