27 / 04 / 2024

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

Ege Bölgesi'ndeki CHP'li belediye başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla online toplantı düzenledi. Toplantıda İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kentsel dönüşüm için destek istedi. 



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ege'deki belediye başkanlarıyla online toplantı gerçekleştirdi. Milliyet'te yer alan habere göre; toplantıya İzmir’den Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın aralarında bulunduğu çok sayıda isim katılım sağladı.

Dönüşüme destek istedi
 

Toplantıya katılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda konuşmasında Aktepe ve Emrez mahallerindeki kentsel dönüşüm ve İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen eski kurşun fabrikasıyla ilgili yaşanan sıkıntıları anlattı, Kılıçdaroğlu’ndan destek talebinde bulundu.

Aktepe- Emrez Mahalleri Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili yaşanan sıkıntıları da anlatan Arda, “Vatandaşların tapularının üzerinde mülkiyetle ilgili hazine miktar fazlalıkları var. Bu hazine miktar fazlalıklarının bedelsiz olarak vatandaşlara devrini istiyoruz. Ayrıca projeleri yaşama geçirecek alan bulamıyoruz. Özellikle Sarnıç bölgesinin pazar yeri ihtiyacının çözülmesi için devlet arazilerinin belediyeye tahsis edilmesi gerek” şeklinde konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da hükümet tarafından onay verilmeyen projeleri gündeme getirdi. Sendikalar ile belediyeler arasında yaşanan soruna da vurgu yapan Tugay, SODEMSEN’in bu konuda devreye girmesi gerektiğini aktardı. 


TOKİ Gaziemir Hükümet Konağı ihalesi bugün!


Geri Dön