28 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Belediyesi Dönüşüm Mutfağı'nı kurdu!

Gaziosmanpaşa Belediyesi Dönüşüm Mutfağı'nı kurdu!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında kurulan şantiyelerin yemek ihtiyacını karşılayabilmek için 'Dönüşüm Mutfağı'nı kurdu. Gaziosmanpaşalı kadınlar Dönüşüm Mutfağı'nda hem eğitilip, hem de ürettikleri yemekleri şantiyelere satacak



Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında kurulan şantiyelerin yemek ihtiyacını karşılayabilmek için 'Dönüşüm Mutfağı'nı kurdu.
Dönüşüm Mutfağı'nda hem eğitilip, hem de ürettikleri yemekleri şantiyelere satacak olan Gaziosmanpaşalı kadınlar, evlerine ek bütçe de götürebilecek.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında kurulan şantiyelerin yemek ihtiyacını karşılamak ve Gaziosmanpaşalı kadınlara istihdam sağlayabilmek için Dönüşüm Mutfağı'nı hayata geçirdi. Bağlarbaşı Mahallesi, İstanbul Caddesi'nde kurulan mutfakta kadınlar, tuzludan tatlıya, yemeklerden içeceklere kadar gıdayla ilgili her şeyi profesyonelce nasıl yapabileceklerini uzman hocalarla öğrenecek.
Dönüşüm Mutfağı noktasında yemek satışı da yapabilecek olan kadınlar, kazandıkları ücretlerle ev ek gelirde sağlayabilecek.
Açılışta konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Dönüşüm Mutfağı'nın kadınlara yönelik bir proje olduğunu belirterek, "Burada dönüşüm mutfağının yanı sıra hanımlar misafirhanemiz, hanımlara yönelik meslek edindirme kurslarımız, hanımlar lokali de var.
Burada meslek sahibi edinmek isteyen hanımlara kurslar veriyoruz. Amacımız, Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki şantiyelerin yemek ihtiyacını karşılamak ve dönüşüm mutfağında çalışan hanımlarımızın da evlerine ek bütçe sağlayabilmesini sağlamak. Bununla birlikte Gaziosmanpaşalı kadınlar, hem eğitiliyor, hem de ürettikleri yemekleri şantiyelere satacak, hem de pazarlayacaklar. Bu da kentsel dönüşümün sosyal bir katkısı olacağına inanıyorum" dedi.
Üst sokakta oturduğunu, yemeklerin tadına bakmak için de açılışa geldiğini söyleyen ev hanımı Fatma Alaca, ileriki zamanlarda Dönüşüm Mutfağı'nda çalışmak istediğini söyledi.
Kadınların sosyalleşmesi için belediyenin elinden geleni yaptığını dile getiren ev hanımı Sevgi Bıyıklı, "Evde oturan kadınlara iş imkanı sağlandı bu çok güzel bir şey. Bende dışarıdan katılan bir kadın olarak buradaki bütün kadınları destekliyorum. Bu projelerin hız kesmeden Yüzlerce yemeklerin ve tatlıların olduğu açılışta Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
devam etmesini istiyorum" dedi.
Dönüşüm Mutfağı'nda Pasta ve Yemek Kursu Öğretmeni Feyza Avcı, 9 Eylül'de dönüşüm mutfağı kayıtlarının başlayacağını 30 Eylül'de de biteceğini söyledi. Kursların sabahçı ve öğlenci şeklinde ayrılacağını ifade eden Avcı, "Bu kurslarımızda sadece kadınlara yönelik olacak ve burada profesyonel pasta ve yemekler nasıl yapılıyor onları öğreteceğiz" diye konuştu.


İstanbul Gazetesi

Geri Dön