02 / 05 / 2024

Gazze'nin inşası için Arabuild EXPO Fuarı düzenlenecek!

Gazze'nin inşası için Arabuild EXPO Fuarı düzenlenecek!

Amman'da Kral Ali Hüseyin Gençlik Merkezi'nde 1.200 dönüm alanda düzenlenecek Arabuild EXPO 2016-İnşaat Teknolojileri ve Yapı Malzemeleri Fuarı'na, Gazze'nin yeniden inşası için ihtiyaç duyulacak ürün ve hizmetleri sunan firmalar katılacak.



Ürdün İmar ve İskan Bakanlığı ve Filistin Ekonomi Bakanlığının katkısıyla Amman'da Kral Ali Hüseyin Gençlik Merkezi'nde 1.200 dönüm alanda düzenlenecek Arabuild EXPO 2016-İnşaat Teknolojileri ve Yapı Malzemeleri Fuarı'na, Gazze'nin yeniden inşası için ihtiyaç duyulacak ürün ve hizmetleri sunan firmalar katılacak. Çok sayıda ülkeden gelecek firmalar, stantlarında Filistin devleti tarafından yetkilendirilmiş satın alıcılara yeni inşaat teknolojilerini ve inşaat malzemelerini sergileyecek. 


Ürdün Bayındırlık ve İskan Bakanı Sami Halaseh, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'yı, bir mektupla Arabuild EXPO 2016'ya resmi olarak davet etti. Fuarı, Ürdün Konferanslar, Sergiler ve Festivaller Birliği (Jordan-MICE) ve EXPO Premier organize ediyor. 3-6 Nisan tarihleri arasında düzenenecek fuar, Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Kalkınma Teşkilatı, Filistin Ulusal Yönetimi, Filistin Ekonomi Bakanlığı, İslam Kalkınma Bankası, Libya İşadamları Konseyi, Arap Turizm Uzmanları Derneği, Ürdün Mühendisleri Derneği, Ürdün İşadamları Derneği tarafından destekleniyor. 

Ürünlere gümrük vergisi muafiyeti uygulanacak Arabuild EXPO 2016 Türkiye Temsilcisi Rüstem Yüksel, Türkiye'den inşaat malzemeleri üreten, müteahhitlik hizmeti veren çok sayıda firmanın organizasyona katılması için resmi ve meslek örgütleri düzeyinde yoğun temaslarda bulunduklarını söyledi. 


Fuara Türkiye'den yüksek katılım sağlamak için girişimlerini sürdüklerini ifade eden Yüksel şu bilgileri verdi: "DEİK, Sanayi Bakanlığı, ticaret odaları, MÜSİAD, TÜSİAD gibi iş dünyasının güçlü örgütleri ve müteahhitlik şirketleri ile görüşmeler yapacağız. Bu fuar tamamen Gazze'nin alt ve üst yapısının yeniden inşaası için firma ve ürünlerin seçileceği bir platform olacak. Katılımcılara çok önemli fırsatlar sunulacak. Mal ve hizmet alımı yapacak Filistinli yetkilerle B2B görüşmeler yapılacak. Türkiye, Filistin konusundaki duyarlılığı, Gazze için şimdiye kadar yaptığı yardımlar ve Türk müteahhitlik firmalarının başarısı sayesinde Gazze'nin yeniden inşaasında aktif olarak rol oynama avantajına sahip." Yüksel, fuarda sergilenecek ürünler için Ürdün Gümrük Bakanlığı'nın gümrük vergisi muafiyeti uygulayacağını dile getirdi. 


Fuar, Ortadoğu pazarına açılma fırsatı da sunuyor 


Rüstem Yüksel, diğer savaş mağduru ülkeler olan Libya ve İrak'ın yanı sıra Suudi Arabistan ve Ürdün'ün de bu fuarda mal ve hizmet alımı konusunda görüşmeler yapacağını belirterek, Arabuild EXPO 2016'nın katılımcılarına Ortadoğu pazarında büyüme konusunda önemli avantajlar sunacağını vurguladı. Fuara ev sahipliği yapacak Ürdün'ün son yıllarda savaş mağduru ülkeler Suriye, Irak, Libya ve Yemen'den aldığı göçle nüfusunun hızla arttığına dikkat çeken Yüksel, bu hareketliliğin Ürdün'de inşaat sektörünü ciddi anlamda büyüttüğünü dile getirdi. Yüksel, "Ürdün'de inşaat sektörü büyüdüğü için yatırımcılar da gelmeye başladı. 


Biz Ürdün'de bu potansiyeli daha iyi değerlendirmek için bu fuara katılacak Türk firmalarına B2B görüşmelerde yardımcı olacağız. Oraya iş heyetleri götüreceğiz. Seyahat acentesi ile işbirliği yaparak Türk katılımcıların organizasyonunu sağlayacağız" dedi. 


Dünya


Geri Dön