05 / 05 / 2024

Gebze Millet Bahçesi'nin temeli 2021'de atılacak!

Gebze Millet Bahçesi'nin temeli 2021'de atılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2023'e giden yolda güçlü Türkiye anlayışıyla hem yeşil alanların sayısını artırdıklarını hem de şehirleri deprem riskine karşı koruyacak kentsel dönüşüm çalışmalarını kararlı şekilde sürdürdüklerini belirtti. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2023'e giden yolda güçlü Türkiye anlayışıyla hem yeşil alanların sayısını artırdıklarını hem de şehirleri deprem riskine karşı koruyacak kentsel dönüşüm çalışmalarını kararlı şekilde sürdürdüklerini belirtti. Bakan Kurum, beraberinde Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve diğer ilgililerle Gebze Millet Bahçesi arazisinde incelemeler yaptı ve yetkililerden bilgi aldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı millet bahçeleri projelerini 81 ilde sürdürdüklerini kaydetti:

Gebze Millet Bahçesi nin temeli 2021 de atılacak!

Kurum, şöyle konuştu: 

"Bu kapsamda şu an 278 millet bahçesi projelendirilmiş, 44'ü tamamlanmış, diğerleri de proje aşamasında, yapım aşamasında devam etmektedir. Toplam yatırım değeri 16 milyar lirayı buldu. Bu millet bahçeleri sadece bir yeşil alandan ibaret değil, bulunduğu konum itibarıyla şehirde her insanımızın buraya yürüme mesafesinde ulaşabileceği, her türlü ihtiyaçlarını giderebileceği alanlar. Bulunduğumuz alan, sadece Gebze'ye hizmet etmeyecek, Kocaeli'ye de hizmet edecek, İstanbul'umuza da hizmet edecek. İşlev olarak da baktığınızda depremde toplanma alanı vazifesi görecek." 

Kurum, şehirlerde insanların millet bahçelerinde aileleri ve arkadaşlarıyla sohbet edebileceklerini ve spor yapabileceklerini belirterek, "Gençlerimiz buradaki millet kıraathanelerinde, kütüphanelerinde hem ders çalışacak hem de bu doğal güzellikten istifade edebilecek. Şu an bulunduğumuz Gebze Millet Bahçesi'nin ocak ayında ihalesini gerçekleştireceğiz. 400 dönüm alan üzerinde yapılacak millet bahçemizin yatırım değeri 100 milyon liranın üzerinde olacak. İçinde kıraathanemiz, yürüyüş yollarımız, spor alanlarımız, bisiklet yollarımız, hem mahallemize de hem de millet bahçesine hizmet edecek" açıklamasında bulundu. 

Gebze Millet Bahçesi'ni 7'den 70'e tüm vatandaşların nefes alacağı, hayat bulacağı bir alan yapacaklarına vurgu yapan Kurum, "2021'de temellerini atıp, 2021 yılında da büyük bir oranda inşaatımızı tamamlamayı hedefliyoruz. 2023'e giden yolda güçlü Gebze, güçlü Kocaeli, güçlü Türkiye anlayışıyla hem yeşil alanlarımızı, doğal alanlarımızın sayısını, miktarını artırıyor hem şehirlerimizi deprem riskine karşı koruyacak kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm çalışmalarını kararlı bir şekilde yürütüyoruz" diye konuştu.

Bu dönemde Türkiye'nin, icraatlarını çok daha hızlı, etkin ve kararlı bir şekilde hayata geçirdiğini vurgulayan Kurum, Bakanlık olarak hayata geçirdikleri her yeni projede en önemli yol haritalarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimler öncesi açıkladığı 11 maddelik şehircilik manifestosu olduğunu vurguladı.

Bakan Kurum, bu manifestodan hareketle medeniyet değerlerini gün yüzüne çıkaran, yatay mimari anlayışını hakim kılan, mahalle kültürünü yaşatan, yeşiliyle sosyal alanlarıyla insanı ve doğayı merkeze alan yeni bir inşa ve ihya dönemine girdiklerini belirterek, "Bu ihya ve inşa döneminde 81 ilimizin her birini ziyaret ediyor, şehirlerimize kazandıracağımız yeni eserlerin temellerini atıyoruz. Açılış törenleriyle yeni projelerimizi, milletimizin hizmetine sunuyoruz" dedi. 

Gebze Millet Bahçesi nin temeli 2021 de atılacak!

- "Şehirlerimizin altyapısını güçlendirmek için milyarlarca liralık yatırımı hayata geçirdik"

Kurum, bütün dünyayı etkileyen salgının zor şartlarına rağmen çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerine dikkat çekti:

Giresun'da, Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de afetzedelerin yaralarını sardıklarını hatırlatan Kurum, "Vatandaşlarımızın güvenle huzurla yaşayacakları yeni yuvalarının temellerini attık. 10 binlerce kardeşimizi sıcak yuvalarına kavuşturduk. Onların hayır dualarını aldık. Şehirlerimizin altyapısını güçlendirmek için milyarlarca liralık yatırımı hayata geçirdik. Sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında önemli projeler hayata geçiriyoruz" diye konuştu. 

İki gün önce, dost ve kardeş ülke Arnavutluk'ta yapacakları 522 konutun inşaatın temellerini attıklarını belirten Kurum, "Fatih Sultan Mehmet Han'ın ifadesiyle 'Hüner bir şehri imar ederken milletin de kalbini kazanmaktır.' düsturuyla hareket ediyoruz. 18 yıldır sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hız kesmeden, yeni kazanımlarla yeni hamlelerle yeni projelerle milletimizin gönlünü kazanmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kurum, 81 ilde 83 milyon vatandaş için merkez ve taşra teşkilatıyla tüm ekibiyle uyum içerisinde, vatandaş ve yerel dinamiklerle istişare ederek uyum içerisinde gece gündüz demeden hizmet verdiklerini ifade etti. 

"İşte bugün de Kocaeli'ye, Derinceli kardeşlerimize hizmet etmeye geldik. Dualarını almaya geldik" diye konuşan Bakan Kurum, şunları kaydetti: 

"Derince millet bahçemizin ilk fidanlarını hep birlikte toprakla buluşturmaya geldik. Derince'ye kıymet katacak bu millet bahçemiz, şimdiden, Kocaelili, Derinceli kardeşlerimize, çocuklarımıza, ailelerimize hayırlı uğurlu olsun." 

Millet bahçesi projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

İşte şehirlere nefes aldıracak millet bahçeleri!


Geri Dön