02 / 05 / 2024

Gebze, yabancı şirketlerin lojistik merkezi oluyor!

Gebze, yabancı şirketlerin lojistik merkezi oluyor!

3. Köprü ve İstanbul-İzmir otobanı yüzünden ticari gayrimenkulde yıldızı parlayan Gebze, yabana firmaların lojistik merkezi haline geliyor



Artan ilgi nedeniyle Özyurt Grup, Gebze Balak'taki lojistik depo, fabrika, film platosu ve gıda üretim ve depolama binalarım çeşitli sektörlere kiralamaya başladı. Tesislerde kiracı olarak bir ABD şirketinin genel distribitörlük ana deposu, Japon motosiklet firması, yabana bir firmanın ambalaj ve paketleme bölümü, bir de lojistik firması bulunuyor. Yönetim Kurulu Üyesi Rüstem Metin Yurttaş, 'Bölge sınırları içinde yeni arsa yatırımlarımız var. Onlara da yakın zamanda kiralama hizmeti verebileceğimiz yeni tesisler yapacağız' dedi.

Firmalar stopaj ödemiyor

Yurttaş, 1.000 metrekarede 15 bin metrekareye kadar çok amaçlı binalar inşa ederek metrekare kira bedeli aylık 5-7 dolar arasında değişen fiyatlarla binalan çeşitli sektörlerden şirketlerin hizmetine söyledi. Yurttaş, 'Firmalara kurumsal hizmet veriyoruz. Dolayısıyla firmalar burada stopaj ödemiyor. Aynca, firmalara sadece bina tedariki değil danışmanlık, teknik eleman, güvenlik gibi hizmetler de   veriyoruz' dedi. Gebze'de arsa fiyatlarının yükselmesi nedeniyle bölgede yapılacak yeni lojistik tesis ve depo yatırımlarının maliyetinin yükseldiğini anlatan Yurttaş, 'O nedenle şirkeder kendi depolarırı kuracaklarına bizim altyapısı hazır uygun fiyatlı depolarımıza yöneldi. Bu dunun onların yatırım maliyetlerini ve işletme giderlerini de önemli oranda indirdi' diye konuştu.
Bugün


Geri Dön