17 / 06 / 2024

Gebze'de gayrimenkul yatırımı değerlendi!

Gebze'de gayrimenkul yatırımı değerlendi!

Kahraman Grup İnşaat Emlak Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kahraman, 1 Kasım'dan tek başına iktidarın çıkması sonucu emlak ve gayrimenkul piyasasında yaşanan gelişmeleri anlattı.



Gebze'de hizmet veren Kahraman Grup İnşaat Emlak Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kahraman, seçimlerin ardından emlak ve gayrimenkul piyasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kahraman yaptığı açıklamada; "Son iki yıldır Türkiye'nin genelinde olduğu gibi Gebze bölgesinde de inşaat, gayrimenkul piyasası ciddi değerler kazanmıştı. Ancak son 5 aydır ülkedeki siyasi durumundan dolayı, beklentilerin karşılanmaması, faiz oranlarının artışı ister istemez bu belirsiz süreçte yatırım yapacak vatandaşın beklemesini ve yatırım yapmamasında etkili oldu" dedi. 


"MÜTEAHİTLER PROJELERİNİ RAFTA BEKLETİYORDU" 

Gebze'de gayrimenkullerin değer kazandığını dile getiren Kahraman; "Gebze devamlı göç alan bir bölge olduğundan dolayı konut piyasası sürekli hareketli olmuştur. Son iki yıldır gayrimenkuller ciddi oranda değer kazandı. İnşaat sektöründe yatırımlar yap-sat mantığı 1 ile devam etmekteydi. Gebze Arapçeşme, Köşklü Çeşme, Güzeller Mahallesi'nde inşaat yapılacak boş arsa kalmadı. Şuanda eski yapılar yıkılarak, kentsel dönüşüm kapsamında yeni yapılar yapılmakta. Siyasi belirsizlikten dolayı yaklaşık 5 aydır müteahhitler projeleri bekletiyordu. Vatandaşta yatırım için bekliyordu. Bunda faiz oranlarının büyük etkisi oldu" dedi. 


"YENİ PROJELER RAFTAN İNEREK HAYATA GEÇER" 

Seçimlerden çıkan sonucun tek başına iktidar olması nedeniyle Türkiye'de ekonomik istiki rarın sağlanacağını düşündüğünü söyleyen Kahraman; "5 aylık bir siyasi belirsizliğin ardından 1 Kasım'da yapılan seçimlerde tek başına iktidar çıkması ile birlikte yeniden ekonomik bir istikrar sağlanacağını düşünüyorum. Bunun etkisini seçimlerden bir gün sonra doların inmesi ile yaşadık. Piyasa önümüzdeki günlerde daha da canlanacaktır. Bu durumda bölgemizde ki müteahhitler ve emlak sektörü de 5 aydır rafa kaldırdığı projeleri raftan indirerek hayata geçirecektir" dedi.


Selvi Geçal/Gebze Gazetesi


Geri Dön