04 / 05 / 2024

Geely duyurdu: Elektrikli araçlarda yeni şarj teknolojisi!

Geely duyurdu: Elektrikli araçlarda yeni şarj teknolojisi!

Geely, yan kuruluşu Viridi E-mobility Technology (VREMT) tarafından geliştirilen yeni 600 kW şarj teknolojisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu teknoloji sayesinde beş dakikada 300 km'ye kadar sürüş menzili sağlayabildiği iddia ediliyor. İste detaylar...



Başta Avrupa Birliği'ne üye devletler olmak üzere tüm dünyada elektrikli otomobil kullanımı yaygınlaşıyor. Ülkeler çevreye verilen zararı en aza indirmek için araç sahiplerini elektrikli otomobillere teşvik ediyor. 10 yıl için içten yanmalı motorla çalışan araçların tamamen piyasadan yok olacağı söyleniyor. Fakat günümüzde elektrikli otomobille ilgili en kafa karıştıran konu şarj süreleri oluyor. İçten yanmalı araçlarda depoyu doldurmak bir kaç dakikayı alırken, elektrikli otomobillerin şarj süreleri saatleri bulabiliyor.  İşte batarya üreticileri ve şarj teknolojisiyle ilgilenen firmalar bu konuya çözüm üretebilmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Son olarak Geely'den yeni bir hamle daha geldi.  Geely'nin teknolojisi uygulanabilir olduğunu kanıtlarsa bu soruna büyük ölçüde çözüm bulacak gibi görünüyor. 

Seri üretime hazır!

Geely, yan kuruluşu Viridi E-mobility Technology (VREMT) tarafından geliştirilen 600 kilovatlık şarj cihazı geçtiğimiz gün tanıtıldı. Cihazın şu an seri üretime hazır olduğu açıklandı.


Geri Dön