18 / 05 / 2024

Geely duyurdu: Elektrikli araçlarda yeni şarj teknolojisi!

Geely duyurdu: Elektrikli araçlarda yeni şarj teknolojisi!

Geely, yan kuruluşu Viridi E-mobility Technology (VREMT) tarafından geliştirilen yeni 600 kW şarj teknolojisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu teknoloji sayesinde beş dakikada 300 km'ye kadar sürüş menzili sağlayabildiği iddia ediliyor. İste detaylar...



Geely duyurdu: Elektrikli araçlarda yeni şarj teknolojisi!

5 dakikada 300 km menzil!

Bu tür bir şarjın, otomobilin 300 km'lik enerji rezervini sadece beş dakika içinde doldurabileceği iddia edildi. Çin'de gerekli testleri çoktan geçen bu yeni teknolojinin seri üretime de hazır olduğu belirtildi. Fakat çoğu modern elektrikli aracın pilleri bu kadar güçlü bir şarja uyumlu gözükmüyor. Ayrıca Geely'in yeni teknolojisinin teknik ayrıntılarından da  henüz bahsedilmedi. Ama yine de Geely'in yeni şarj teknolojisi gelecek adına sevindirici bir gelişme olarak görülüyor.

Buna karşılık, Çin'de Ağustos ayında tanıtılan XPeng Motors şarj cihazının 480 kilovat kapasiteyle  beş dakikada 200 kilometre menzil için enerji sağlayabileceği açıklanmıştı. Diğer taraftan Tesla Supercharger'ların 150-250, Avrupa Ionity şarj istasyonlarının 350, ABB'nin ise 450 kilovat kapasiteye sahip olduğunu hatırlatmakta yarar var.  Her gün daha da gelişen teknoloji sayesine elektrikli araçlar çok kısa bir zaman içerisine hayatımızın her alanında bize eşlik edecek gibi duruyor.

Araç alacaklar dikkat: Sadece 2 model kaldı!

Renault da fiyatlarına zam yaptı! İşte 20 Eylül 2022 fiyat listesi!

Togg, Galataport'ta ziyaretçilerini bekliyor!


Geri Dön