13 / 05 / 2024

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan son dakika açıklaması: Beyanname ve bildirim süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan son dakika açıklaması: Beyanname ve bildirim süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından son dakika açıklaması geldi. Buna göre, beyanname ve bildirimleri verme süresi uzatıldı.



GELİR İDARESİ BAŞKANLI'ĞINDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nda yer alan hükümlere göre 5 Temmuz 2023 günü sonuna kadar verilmesi gereken ve tahakkuk eden vergilerin de aynı süre içerisinde ödenmesi halinde söz konusu beyannamelerin ve bildirimlerin süresinde verilmiş ve ödemelerin de süresinde yapılmış kabul edilmesi uygun bulundu.

Öte yandan 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen mükelleflerin 3 Temmuz 2023 tarihine kadar anılan Kanun kapsamında başvurularını yapmaları ve beyannamelerini vermeleri gerekiyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı ndan son dakika açıklaması: Beyanname ve bildirim süresi uzatıldı!

Bununla birlikte, son günü 3 Temmuz 2023 olan fakat Başkanlığın sistemlerinde gece saatlerinde yaşanan yoğunluktan dolayı 7440 sayılı Kanun kapsamındaki başvurularını yapamayan veya beyannamelerini veremeyen mükellefler, bu durumu 5 Temmuz 2023 günü sonuna kadar bir dilekçe ve tevsik edici bilgi ve belgelerle dayalı  oldukları vergi dairelerine bildirmeleri gerekiyor.  

3 Temmuz 2023 tarihinde yapılması gereken başvuru ve beyanname verme işlemlerinin sistemdeki yoğunluktan dolayı yapılamadığı için gelen talepleri süresinde yapılmış kabul edilecek.

Öte yandan bu yıla ait Motorlu Taşıtlar ve Gelir vergilerinin ikinci taksit ödeme dönemi de resmen başladı.

Aman dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Son gün bugün!

Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bakın! Daha az vergi ödemek için bunları yapabilirsiniz! 

Geri Dön