30 / 04 / 2024

Gemlik Kuzey İmar Planları Belediye Meclisi'nde kabul edildi!

Gemlik Kuzey İmar Planları Belediye Meclisi'nde kabul edildi!

Gemlik'te 105 hektarlık alanın imara açılmasını öngören Kuzey İmar Planları 5 yıllık beklentinin ardından belediye meclisinde kabul edildi. Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, bölge için vatandaşların yüksek beklentisi olduğunu belirtti..



Gemlik'te 105 hektarlık alanın imara açılmasını öngören Kuzey İmar Planları 5 yıllık beklentinin ardından belediye meclisinde kabul edildi. 


Devlet Hastanesi'nden Küçük Kumla'ya doğru 105 hektarlık alanın imara açılmasını öngören rapor oybirliği ile onaylandı. Mecliste planla ilgili bilgi veren Şehir Plancısı Gülay Bozkurt, yaklaşık 105 hektarlıklık alanda dağ yamaçları, bölgeyi bölen derelerin bulunması nedeniyle 98 hektarda yerleşim alanı planlandığını belirtti. Eneıji hatlarının geçtiği alanların altını genelde yeşil alan olarak bıraktıklarını söyleyen Bozkurt, bölgede 2 katlı konut izni olduğunu kaydetti. 


Bölge için vatandaşların yüksek beklentisi olduğunu belirten Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz da "Bu planlar zeytin koruma alanında. Herhangi bir dava açılmadığı takdirde en iyi plan hazırlandı" dedi. 


Cemal Kırgız / Olay Bursa



Geri Dön