22 / 05 / 2024

gemlik kuzey imar planları

gemlik kuzey imar planları

Gemlik'te 105 hektarlık alanın imara açılmasını öngören Kuzey İmar Planları 5 yıllık beklentinin ardından belediye meclisinde kabul edildi. Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, bölge için vatandaşların yüksek beklentisi olduğunu belirtti..

Kuzey Marmara Otoyolu Çamlık-Reşadiye Bağlantı Yolu 1/5000 ve 1/1000 imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Anadolu Yakası Çamlık-Reşadiye Bağlantı Yolu 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Kuzey Marmara Otoyolu Yan Yol Bağlantısı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Yan Yol Bağlantısı 1/5000 ölçekli İlave Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Esenler Kuzey Rezerv Yapı Alanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Esenler İlçesi Kuzey (Topkule-baştabya) Rezerv Yapı Alanına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanun’un 18. Madde Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıkarıldı.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Kuzey Marmara Otoyolu Akfırat Tepeören Geçişi imar planı askıda!

Tuzla ilçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Akfırat Tepeören Geçişi Güzergah Değişikliği Sonrası'na ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Gemlik Belediyesi'nde e-imar dönemi başlıyor!

Dijital dönüşüm çalışmalarına hız veren Bursa Gemlik Belediyesi, e-imar uygulamasını başlatıyor. Uygulama ile ilçenin imar bilgileri Gemliklilerin bilgisayar ve telefonlarına taşınacak.

Bursa'daki 600 yıllık mahallelere Kıyı Kanunu gerekçesiyle imar izni yok!

Bursa Gemlik’te 1990 yılından beri Karacaali, Narlı ve Büyükkumla mahallelerine Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar mağduriyetin giderilmesini istiyor.

Gemlik'te 600 yıllık mahallelere imar izni verilemiyor!

Gemlik'in Büyükkumla, Narlı ve Karacaali mahallelerine 1990'da çıkan Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Evlerinde oluşan hasarları bile onaramayan ev sahipleri, imar izni olmadığı için altyapı çalışmalarının aksadığını ve doğalgaz kullanamadıklarını belirtti...

Kuzey Marmara Otoyolu imar planı askıda!

Kuzey Marmara Otoyolu Avrupa ve Anadolu Yakasının Bir Kısmında Erişime Kontrollü Yollar ve Bağlantılarına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli  nazım ve uygulama imar planı askıda...

Tuzla imar planı tadilatı askıda!

Tuzla İlçesi, Sultanbeyli Samandıra ile Kurtköy Kavşağı Arası TEM Kuzey Güney Yan Yolları Projesi ile Tuzla Kurtköy Kavşağı ile Şekerpınar Kavşağı Arası TEM Kuzey Güney Yan Yolları Ön Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda...

Kuzey Alanya için yeni imar yolu!

Alanya Belediyesi, Kuzey Alanya’yı Büyükhasbahçe ve Mamadı üzerinden Cikcilli çevreyoluna bağlayacak 30 metrelik imar yolu için çalışmalara hız verdi.

Gemlik'te tek katlı kafe için imar barışı başvurusu yapıldı!

Bursa Gemlik'te önünde sundurma bulunan tek katlı kafe için, '3 katlı yapı' gibi gösterilip imar barışı başvurusu yapıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili Gemlik Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Gemlik'te imar ve kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

Gemlik'te gündemden düşmeyen dönüşüm ve îmar durumları ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Zafer Işık, ''Gemlik'te sonuca ulaşmak üzere olduğumuz kuzey imar planları konusunda bütçe görüşmelerinin ardından önemli adımlar atacak, meseleyi çözeceğiz'' diye konuştu.

gemlik kuzey imar planları Haberi

gemlik kuzey imar planları

Gemlik'te 105 hektarlık alanın imara açılmasını öngören Kuzey İmar Planları 5 yıllık beklentinin ardından belediye meclisinde kabul edildi. 


Devlet Hastanesi'nden Küçük Kumla'ya doğru 105 hektarlık alanın imara açılmasını öngören rapor oybirliği ile onaylandı. Mecliste planla ilgili bilgi veren Şehir Plancısı Gülay Bozkurt, yaklaşık 105 hektarlıklık alanda dağ yamaçları, bölgeyi bölen derelerin bulunması nedeniyle 98 hektarda yerleşim alanı planlandığını belirtti. Eneıji hatlarının geçtiği alanların altını genelde yeşil alan olarak bıraktıklarını söyleyen Bozkurt, bölgede 2 katlı konut izni olduğunu kaydetti. 


Bölge için vatandaşların yüksek beklentisi olduğunu belirten Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz da "Bu planlar zeytin koruma alanında. Herhangi bir dava açılmadığı takdirde en iyi plan hazırlandı" dedi. 


Cemal Kırgız / Olay...