01 / 07 / 2024

Genç girişimciler müjde! Bakanlık duyurdu: 250 bin TL'ye kadar, yüzde 100 hibe desteği sağlanacak!

Genç girişimciler müjde! Bakanlık duyurdu: 250 bin TL'ye kadar, yüzde 100 hibe desteği sağlanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, genç girişimcileri kırsala çekmeyi amaçlayan "Uzman Eller Projesi" kapsamında depremlerden etkilenen iller için 75 milyon TL'lik ek bütçe ayırdı.



TARIM BAKANLIĞI DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Destekten tarım, ormancılık, hayvancılık, su ve gıda ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, tarım, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun olan genç girişimciler yararlanacak.

Başvuruları onaylananlar kırsal alan/kırsal mahallede uygulayacakları su ürünleri üretimi, bitkisel ve hayvansal üretim, coğrafi işaretli ve geleneksel ürün üretimi ile bu ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik projelerine, 250 bin TL'ye kadar, yüzde 100 hibe desteği sağlanacak.

Bakanlıkça, deprem felaketinden etkilenen illerde kırsalın tekrar ayağa kaldırılması için, afet bölgesi ilan edilen şehirlerde 350 projeye 87,5 milyon Türk Lirası hibe desteğine ek olarak, 300 proje için 75 milyon Türk Lirası daha ek bütçe verilmesi kararlaştırıldı. 

Bu durumda deprem bölgesi özelinde bu sene için Uzman Eller Projesi kapsamında onaylanan proje sayısı 650'ye, hibe miktarı da 162,5 milyon Türk Lirasına ulaştı. Ülke genelinde ise onaylanan proje sayısı 2 bin 50'ye, hibe miktarı ise 625 milyon Türk Liraya çıktı.

Genç girişimciler müjde! Bakanlık duyurdu: 250 bin TL ye kadar, yüzde 100 hibe desteği sağlanacak!

19-25 TEMMUZ'DA İMZALANACAK!

Hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan 300 girişimcinin bulunduğu listeler, bugünden itibaren başvuru sahiplerinin bağlı bulundukları tarım ve orman il müdürlüklerinin ilan panosunda askıya çıktı. 

Öte yandan bu isimler sistem üzerinden ve il müdürlüklerinin internet sitelerinden de yayımlanacak. 18 Temmuz'a kadar askıda kalacak olan listelerle ilgili sözleşmeler 19-25 Temmuz tarihlerinde resmileşecek.

Genç girişimciler müjde! Bakanlık duyurdu: 250 bin TL ye kadar, yüzde 100 hibe desteği sağlanacak!

625 MİLYON LİRA DESTEK AYRILDI!

Uzman Eller projeleri ile ilgili detaylar, Bakanlığın ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün internet sitelerinde ve sosyal medya hesapları ile Uzman Eller Bilgi Sistemi'nden de takip edilecek.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi" çerçevesinde depremden etkilenen illerde 300 projeye daha hibe desteği sağlanacağını aktardı.

Bahsi geçen illerde kırsalı yeniden ayağa kaldırmaya devam ettiklerini belirten Yumaklı, "Bu illerimizde Uzman Eller Projesi için ilave 75 milyon TL hibe desteği sağlıyoruz. Böylece 2023 yılında ülke genelinde toplam 625 milyon TL hibe desteğiyle üretimimize güç katıyoruz." dedi.


Geri Dön