27 / 04 / 2024

Kırşehir'in Kayıp şehri bulundu!

 Kırşehir'in Kayıp şehri bulundu!

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde Roma dönemine ait kayıp şehir bulundu



Definecilerin kaçak kazı yaparken bulduğu kalıntılardan yola çıkan arkeologlar, ilk olarak bir şehir hamamını ortaya çıkardı. Hamamdaki 'cehennem' denilen ateş kuyusu ve suların dağılma şekilleri ise kazıyı yapan uzmanları etkiledi.


Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Gökgül, bulunan hamamın M.Ö. 2. yüzyıla ait olduğunu belirterek, "Kısa süre içinde böyle bir şaheser gün yüzüne çıkarıldı." ifadelerini kullandı. İddiaya göre, Büyük Teflek köyü yakınlarında bulunan Kale mevkiinde kaçak kazı yapan defineciler, tuğladan yapılmış bir yapı ortaya çıkardı. 


Köy Muhtarı Eyüp Baran, durumu Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Nisan ayında kazıya başlayan arkeologlar, 45 gün içerisinde bölgede o dönem kullanılmış bir şehir hamamı ortaya çıkardı. 2 katlı olan şehir hamamında su devir daim işlemi ve kazanların kaynatıldığı büyük çukurlar tespit edildi. Gökgül, bulunan hamamdan dolayı bölgede bir yerleşim yeri olduğunu tahmin ettiklerini, ileriki günlerde daha muazzam eserler bulabileceklerini dile getiriyor. Gökgül, bulunan şehrin daha önce bilinmediğini, literatürde bile olmayan bir şehir olduğunu söylüyor.


Zaman


Geri Dön