03 / 05 / 2024

Radyatör tamiratı proje tadilatı gerektiren bir iş değil!

 Radyatör tamiratı proje tadilatı gerektiren bir iş değil!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, "Şimdi bu karışıklığı önlemek için pay ölçer sistemine geçmek düşünülüyor ve geçmezsek ceza geleceği söyleniyor. Bu doğru mu?" diyen okurunu cevaplıyor



İşte o yazı;


"Bu işin projesi var

Sitemiz 52 daire ve merkezi sistem kömürle ısınıyoruz. Ancak radyatörlerin eskimesinden dolayı bazı daireler radyatörlerini değiştirdi, bazıları ekleme yaptı. Yani sistem karıştı. Şimdi bu karışıklığı önlemek için pay ölçer sistemine geçmek düşünülüyor ve geçmezsek ceza geleceği söyleniyor. Bu doğru mu? • A.N.


Ne oldu bilemiyorum birden bire yaza girerken bu pay ölçerle mantolama piyasası canlanıverdi. Hiç pay ölçer taktırmamanın cezayı gerektireceği aklıma gelmezdi. Böyle bir ceza yok. Ancak binalarda proje tadilatını gerektiren bir değişiklik yapılacak ise bu halde enerji ile ilgili önlemlerin de alınması gerekecek ama radyatör tamiratı proje tadilatı gerektiren bir iş değil. Eski radyatörler değişebilir, ancak bu değiştirme bilinçsiz yapılmaz. Her binanın bir betonarme projesi gibi bir sıhhi tesisat projesi vardır.


Bu projeye göre dairelere radyatör konulur. Dolayısı ile sizin binaya yeni radyatör konulacak ise bu projeye uygun olarak gerekli kalori değerine uygun radyatör konulur ve bu iş biter."


Tamer Heper / POSTA



Geri Dön