18 / 05 / 2024

Radyatör Pay Ölçer

Radyatör Pay Ölçer

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, "Şimdi bu karışıklığı önlemek için pay ölçer sistemine geçmek düşünülüyor ve geçmezsek ceza geleceği söyleniyor. Bu doğru mu?" diyen okurunu cevaplıyor

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Konut ilanlarında yeni dönem sektörü nasıl etkileyecek? Ev alacaklar dikkat! Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Ticaret Bakanlığı’nın ilan siteleri ile ilgili düzenlemesi bugün yürürlüğe alındı. Peki bu düzenleme sektörü nasıl etkiler? Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Türk Ytong’un en önemli ortağı olan ve yüzde 48’lik hissesi bulunan iş insanı Ömer Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağı iddia edildi.

Kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? Uzman isim tek tek açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kirada yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? 

Yağlı radyatör fiyatları ne kadar, en ucuz nereden alınır? 4 Mart 2023 fiyat listesi...

Yağlı radyatörler bulunduğu ortamı, nem seviyesini düşürüp havayı kurutmadan rahatça ısıtır. Peki, en çok satan yağlı radyatör marka ve modelleri hangileri? Kumtel radyatör ısıtıcı kaç TL? Yağlı petekler ne kadar? İşte yağlı radyatör markaları ve fiyatları..

BDDK'nın yeni konut kredisi düzenlemesi sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi?

BDDK konut kredileriyle ilgili yeni bir karar aldı. Karar kapsamında, birinci ve ikinci el evler için konut kredilerinde kredi oranları değişti. Peki bu karar sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da kripto para dolandırıcılığı: 10 milyon TL'lik vurgun!

Kripto para piyasalarında yaşananlar gündemden düşmezken, dolandırıcılık olayları da her geçen gün artıyor. İstanbul’da aralarında bir polis memurunun da yer aldığı toplamda 8 kişinin “paranızı kripto para borsasında değerlendirip kâr payı vereceğiz” vaadiyle vatandaşları dolandırdığı ileri sürüldü.

Kripto para piyasasında altcoin dolandırıcılığı!

Altcoin'ler üzerinden yapılan dolandırıcılıklar artıyor. Dolandırıcılar, 'şişir ve boşalt' oyunu ile önceden satın aldıkları kripto paralar değer kazanınca en yüksek fiyattan satışa çıkarıyor. Peki, yatırımcılar nelere dikkat etmeli?

Kripto para dolandırıcılığında en çok bilinen 5 hikaye!

Thodex adlı kripto para borsasının vurgunu, tüm dünyadaki kripto dolandırıcılığını yeniden gündeme taşıdı. Bu dolandırıcılık akıllara saadet zinciri olaylarını ve diğer kripto para dolandırıcılıklarını getirdi. İşte en çok bilinen ve en büyük 5 hikaye...

Isı pay ölçer sistemini çalıştırmanın cezası var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızda pay ölçer var fakat yöneticimiz kuzeye bakan dairede oturduğu için pay ölçeri çalıştırtmıyor. Apartman giderlerini de ısrarla metrekareye göre bölüyor. Çünkü kendi dairesi itibarıyla bu onun işine geliyor. Bunun cezası var mı?' sorusunu cevapladı.

Isı pay ölçer sistemi nasıl işler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Beş ay önce taşındığımız binada kaloriferler için pay ölçer olduğunu gördük. Biz de gündüz çalıştığımız için akşamları yaktık ama aylık 155 TL borç geldi. Bu husus kandırıldığımız anlamına gelir mi? Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Sitelerde karar oylamasında arsa payı önemli mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamız 30 daireli. Yeni uygulama ile ana girişe kalorimetre bağlandı ve radyatörlere ‘pay ölçer’ taktırdık. Bazı sakinler ‘ferdi ısınmaya geçelim’ istiyor. ‘Yarıdan 1 fazla oyla karar alalım ve yaptıralım’ diyorlar. Bu uygun olur mu?' sorusunu cevapladı

Isı pay ölçer taktırmak için binadaki bir kişinin başvurması yeterli!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin yaptığı açıklamada "Merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu bir binada ısı pay ölçer takılması için bir kişinin başvurması yeterlidir. Burada apartmandaki salt çoğunluğa bakılmaz." diye konuştu.

Radyatör Pay Ölçer Haberi

Radyatör Pay Ölçer

İşte o yazı;


"Bu işin projesi var

Sitemiz 52 daire ve merkezi sistem kömürle ısınıyoruz. Ancak radyatörlerin eskimesinden dolayı bazı daireler radyatörlerini değiştirdi, bazıları ekleme yaptı. Yani sistem karıştı. Şimdi bu karışıklığı önlemek için pay ölçer sistemine geçmek düşünülüyor ve geçmezsek ceza geleceği söyleniyor. Bu doğru mu? • A.N.


Ne oldu bilemiyorum birden bire yaza girerken bu pay ölçerle mantolama piyasası canlanıverdi. Hiç pay ölçer taktırmamanın cezayı gerektireceği aklıma gelmezdi. Böyle bir ceza yok. Ancak binalarda proje tadilatını gerektiren bir değişiklik yapılacak ise bu halde enerji ile ilgili önlemlerin de alınması gerekecek ama radyatör tamiratı proje tadilatı gerektiren bir iş değil. Eski radyatörler değişebilir, ancak bu değiştirme bilinçsiz yapılmaz. Her binanın bir betonarme projesi gibi bir sıhhi tesisat projesi vardır.


Bu projeye göre...