06 / 05 / 2024

Yıldız Oto Sanayi Kooperatifi, TOKİ'den hurda işleme tesisi istiyor!

Yıldız Oto Sanayi Kooperatifi, TOKİ'den hurda işleme tesisi istiyor!

Türkiye'nin ilk hurda araç ayıklama tesisi Ankara'da kuruldu. Hedef, günde 500 araç ayıklama kapasitesiyle Avrupa'nın en büyüğü olmak



Turkuvaz Medya Grubu'nun başlattığı 'Hurdayı Yoldan Çekin' adlı sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirilmesi için gerekli olan hurda ayıklama tesisinde büyük bir adım atıldı. Adımı atanlar ise Yıldız Oto Sanayi esnafı. Güçlerini birleştiren esnaflar önce Avrupa'daki örnekleri inceledi sonra da tamamen kendi imkânlarıyla Türkiye'nin ilk ve tek hurda araç ayıklama tesisini Ankara'da kurdu. Yıldız esnafının şimdiki hedefi ise günlük 500 araç ayıklama kapasiteli, Avrupa'nın en büyük hurda işleme tesisini oluşturmak. Projelerini hazırlayan Yıldız esnafı devletten destek bekliyor. Yıldız Oto Sanayi Kooperatifi yeni projeleri için Başbakanlık'ın kapısını çalmaya hazırlanıyor. 


Kooperatif Başkanı Ahmet Karagöz, 2 bin 500 kişilik istihdam yaratacak yeni proje için tek istekleri olduğunu söyledi. Karagöz, "Devlet arsayı TOKİ'ye versin.  TOKİ  bu tesisi inşa etsin. Biz en az 250 dükkânı bedelinde satın alacağız" dedi. 


'CARİ AÇIĞIN BELİ KIRILACAK' 


Türkiye, bir numaralı ithalat kalemi olan hurda demire yıllık 9 milyar dolar ödüyor. Yeni proje ile cari açığın belini kıracaklarını ifade eden Karagöz, "Hurdayı yoldan çekmek için altyapı engelimiz kalmadı. Biz, bu ve diğer tesisimizle Türkiye'nin ihtiyacı olan hurda ayıklamanın yarısını karşılayabiliriz" dedi. 


Mehmet Ali Berber / SABAH 


Geri Dön