01 / 05 / 2024

General Electric İstanbul Teknopark'ta İnovasyon Merkezi açacak!

General Electric İstanbul Teknopark'ta İnovasyon Merkezi açacak!

ABD’li teknoloji devi General Electric (GE), yerelleştirme girişimleri ve teknoloji eğitimini geliştirmeye yönelik ‘Endüstrinin Geleceği’ adlı yol haritası hazırladı. Firma, İstanbul Teknopark'ta İnovasyon Merkezi açacak...



ABD’li teknoloji devi General Electric (GE), yerelleştirme girişimleri ve teknoloji eğitimini geliştirmeye yönelik ‘Endüstrinin Geleceği’ adlı yol haritası hazırladı. Şirket, gelecek yıl İstanbul Teknopark’ta Türkiye İnovasyon Merkezi’ni hizmete açacak. Merkezde müşteriler, girişimciler ve akademisyenlerle birlikte çalışacak.


Başta teknoloji ve elektrik olmak üzere pek çok sektörde dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan General Electric (GE), gençler için yeni iş imkanları oluşturulmasını, tedarik zincirlerinin yeniden şekillendirilmesini, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) desteklenmesini ve inovasyonda hız kazanılmasını hedefleyen ‘Endüstrinin Geleceği’ adlı yol haritasını açıkladı. Yerelleştirme girişimleri ve teknoloji eğitimini geliştirmeye çalışan ABD merkezli şirket, aynı zamanda 2015 yılında faaliyete girecek Türkiye İnovasyon Merkezi’nin açılışını duyurdu. İstanbul Teknopark’ta yer alacak merkez, endüstrinin karşılaştığı sorunlara yerel çözümler geliştirmek için müşteriler, girişimciler ve akademisyenlerle işbirliği içinde çalışarak ‘Endüstriyel Kuluçka Merkezi’ işlevi görecek.


GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy, Türkiye’nin endüstriyel gelişim potansiyeline işaret etti. Yeni kuluçka merkezinin rekabetçiliğin ve büyümenin en önemli anahtarı olan inovasyonun daha hızlı gelişmesini sağlayacağını dile getiren Özsoy, dünyanın rekabetçi ekonomileri arasında yer alan Türkiye’nin geleceğinin şekillendirilmesi açısından önemli fırsatlar sunduklarını kaydetti. ‘Endüstrinin Geleceği’ yol haritasının üç temel unsur olan endüstriyel internet, ileri üretim teknikleri ve küresel akıl ile Türkiye’de endüstrilerin üretkenliğinin ve verimliliğinin artırılmasına yönelik fırsatların altını çizdiğini belirten Özsoy, “Bu da daha hızlı, daha işbirliğine yönelik ve daha esnek üretim sunuyor. KOBİ’lerin gelişimi hızlanırken üretimin her ölçekte yapılabilmesi sağlanıyor. Daha yerelleştirilmiş tedarik zinciri maliyetleri düşürüp, verimliliği artırırken, yeni fikirler için kuluçka işlevi de görüyor.” dedi.


GE Baş Ekonomisti Marco Annunziata ise ‘Endüstrinin Geleceği’ yol haritasının, üretim kapasitesini artırmaya ve ekonomik canlılığı yeniden harekete geçirmeye yönelik bir dönüşüm olduğunu ifade etti. Annunziata, “Yeni dönem; iş dünyası, çalışanların, şirketlerin ve organizasyonların işbirliği ve inovasyonu temel alan ortak bir üretim modeli oluşturuyor. Bunun yanı sıra yerel inovasyonu, üretkenliği artırma, girişimciliği teşvik etme ve fırsatları genişletmek üzere çözümler de sağlıyor. GE olarak ‘Endüstriyel İnternet’ adını verdiğimiz akıllı makinelerin karşılıklı etkileşimi, 3D baskı gibi ‘ileri üretim teknikleri’ ve ‘küresel akıl’ endüstriyi dönüştürerek iş yapma biçimlerimizi yeniden tanımlayacak.” şeklinde konuştu.


GE Sağlık Yaşam Bilimleri Doğu ve Afrika Gelişen Pazarlar Bölgesi Genel Müdürü Myra Eskes ise İstanbul Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı’nın biyofarmasötik araştırma ve üretim alanlarındaki akademik ve sanayiye yönelik yatırımlarını güçlendirdiğini kaydetti. GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nin, farklı fikirlerin desteklendiği, beslendiği ve yerel inovasyon ekosistemiyle etkileşim içinde olacağını vurgulayan Eskes, şu değerlendirmeyi yaptı: “İleri üretim teknikleri, endüstriyel internet ve yaşam bilimleri laboratuvarını kapsayan merkez, dünya genelinde herkesin birbiriyle iletişim içinde olduğu, içerik ve kaynaklara erişim sağlayacak. GE Sağlık’ın Yaşam Bilimleri Laboratuvarı, firmanın ilaç geliştirme, protein bilimi ve biyoişlem araştırmaları için geliştirdiği en son araç ve teknolojilere sahip olacak ve Türkiye biyofarmasötik ilaç sektörü için sunulan ileri teknik eğitim ve teknolojik değerlendirme olanaklarının yanı sıra üniversitelerin biyoteknoloji derslerinin farklı unsurları için de açık olacak. GE’nin Ortadoğu ve Rusya’da bulunan müşterilerinin yanında akademisyenler, ilaç ve biyoteknoloji araştırmacıları da küçük ölçekli çalışmaları için laboratuvardan faydalanabilecekler.”


Abdulkadir Cembekli-Zaman


Geri Dön