16 / 05 / 2024

Geri ödeme yok! Başvuranın hemen hesabına yatırılıyor

Geri ödeme yok! Başvuranın hemen hesabına yatırılıyor

Sosyal destek ödemelerinde flaş gelişme. Tamamen geri ödemesiz olan bu destekler belli periyotlarda ya da aylık olarak veriliyor. İşte o ödemelerin tüm detayları...



EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINA 
Eşi vefat etmiş kadınlara: Eşi vefat eden ve SGK’sı olmayan muhtaç kadınlara aylık 500 TL olmak üzere iki ayda bir 1.000 TL tutarında yardım aktarılıyor.

Evde bakım yardımı: Engellilerin bakımını üstlenen akrabasına yapılan ödemedir. Bu aylığın alınabilmesi için engel oranının en az yüzde 50 ve ‘ağır engelli’ ibaresi bölümünün ‘evet’ olarak işaretlenmesi gerekiyor. Ayrıca kişi başına düşen gelir 5 bin 670 liranın altına olmalı. Aylık 4 bin 336 lira olan yardım için başvuru, ikametgahın bulunduğu yerdeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne yapılıyor.

Genel Sağlık Sigortası (GSS): Hanedeki kişi başına düşen geliri 3 bin 336 liranın altında olanların primini (400 lira) devlet ödüyor. Gelir tespiti için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapılmalı.

ASKER ÇOCUĞUNA
Muhtaç asker ailesi yardımı: Aylık 400 TL olan ödeme 2 ayda bir 800 TL olarak PTT’ye yatırılıyor. Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na. Asker çocuğu yardımı: Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi asker ailesinin çocukları için de iki ayda bir 350 lira ödeniyor.

Tüberküloz ve SSPE hastalarına yardım: Bu yardımdan muhtaç olduğu tespit edilen, tüberküloz ve SSPE hastalığından muzdarip kişiler yararlanabiliyor. Bu kişilere düzenli olarak aylık 4 bin 336 lira ödeniyor.

Ev tadilatı: İhtiyaç sahibi ailelere ev onarımlarında 35-100 bin lira, prefabrik ev yapımında 200 bin lira, betonarme ev yapımında 300 bin liraya kadar destek sağlanıyor. Onayı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı veriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön