03 / 05 / 2024

GES için flaş açıklama! İşte biteceği tarih

GES için flaş açıklama! İşte biteceği tarih

Gelire Endeksli Senet (GES) ihracatına ilişkin süre yarın bitiyor. Yatırımcılar en az 100 lira tutarında senet alabilirler. İşte GES'le ilgili merak edilenler.



Gelire Endeksli Senet (GES) ihracatında talep toplama sürecinde artık sona geliniyor. GES almak isteyenler taleplerini Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası şubeleri ile iletebilir. Yarın sona eren GES talep toplama işleminde yatırımcıalr en az 1000 lira tutarında talepte bulunabiliyor.

GES'in getirileri Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nin gelirine endeksli bir halde olacak. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden bütçeye aktarılan hasılat payları üzerinden gerçekleşecek.

24 Haziran tarihinde senetler yatırımcıların hesaplarına yatırılacak. Dönemsel olarak bakıldığında yatırımcıya % 5,32 oranında getiri sağlayacak. GES'in yıllık bileşik getiri oranı ise % 23,04 olacak. Yatırımcılara şu an için 6 ay vade ile sunulan senetelrde 3 ayda 1 kupon ödemesi gerkeleştirilecek. GES'in senetlerinin ilk kupon ödemesi ise 23 Eylül'de gerçekleşecek.

Gelir Endeksli Senet (GES), Devlet İç Borçlanma senetlerinin çeşitlendirimesi ve yatrıcımların geliştirilmesi amacıyla aslında Hazine tarafından 28 Ocak 2009 yılında gerçekleştirilmişti.

GES ihracatlarında getiriler, Kamu İktisadi Teşebbüsü statüsündeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden (KIYEM) bütçeye aktarılan hasılat paylarına endekslenmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön