21 / 05 / 2024

GES için flaş açıklama! İşte biteceği tarih

GES için flaş açıklama! İşte biteceği tarih

Gelire Endeksli Senet (GES) ihracatına ilişkin süre yarın bitiyor. Yatırımcılar en az 100 lira tutarında senet alabilirler. İşte GES'le ilgili merak edilenler.



GES ve getirisi devlet gelirleriyle ilişkilendirilerek bir yatırım aracı yaratılmış oluyor. Senetler ile de uygulanaca asgari kupon ödeme garantisiyle birlikte yatırımcıalrın gelir payı değişmeden olumsuz etkilenmenin önüne geçilmiş olunuyor.

İlgili endeks değerinde asgari 95 ve azami 100 seviyesinde. Bu kapsamda yatırımcıya verilen kupon oranının asgari düzeyde % 95'ine denk gelen bir getiri garantisi olacak.

Senetlerin vaadesi 6 ay olarak belirleniyor. Sonraki aşamalarda ise 1 yıl ya da diğer vadelerde ihraç yapılması öngörülüyor.

Devlet İçi Borçlanma Senedi ile alakalı Borsa İstanbul'da şu bilgiler bulunuyor:

"Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) Hazine Müsteşarlığınca yurt içi piyasada ihraç edilen borçlanma senetleri demek. DIBS sahipleri kupon ödeme tarihlerinin vade sonunda borçlu oldukları tutarı ödüyorlar. DIBS'ler vadeleri sürecinde ikincil piyasalarda kişi ile kurumlar tarafından alnıp satılacaktır"

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Senedin kupon ödemesinde esas olacak getiri oranı ile vade yapısı ihraç duyurusunda ilan edilecektir. Senedin yatırımcısına sağladığı nihai gelir getiri oranı başkanlığımız tarafından belirlenecektir."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön