14 / 05 / 2024

Gesu Arıtma, yurtdışı projelere ağırlık verecek!

Gesu Arıtma, yurtdışı projelere ağırlık verecek!

Ağırlıklı olarak ağır metal, krom, nikel, çinko, siyanür, fosfat, bakır arıtmaları yaparak daha çok otomotiv ve yan sanayii kuruluşlarına hizmet veren Gesu Arıtma, sektördeki yerini yurtdışı projelerle güçlendiriyor.




Ağırlıklı olarak ağır metal, krom, nikel, çinko, siyanür, fosfat, bakır arıtmaları yaparak daha çok otomotiv ve yan sanayii kuruluşlarına hizmet veren Gesu Arıtma, sektördeki yerini yurtdışı projelerle güçlendiriyor. 

2013'te cirolarının yüzde 30'unu yurtdışı projelerin oluşturduğunu kaydeden Gesu Arıtma Sistemleri Genel Müdürü Cem İbrikçi, 2014 yılı sonunda ise bu oranın yüzde 80 olmasını hedeflediklerini söyledi. İbrikçi, yurtdışında ağırlıklı olark şehir arıtması projelerine imza attıklarını ifade etti. 

Geçtiğimiz yü yüzde 100'ün üzerinde cirosal büyüme kaydettiklerini belirten İbrikçi, "Bu yılın ilk beş ayında yüzde 500 büyüdük. Yü sonunda da benzer oranda büyüme öngörüyoruz. 

Satışlarımız da oldukça arttı. 2014 sonunda 500 bin dolarlık satış bekliyoruz" dedi. Bu yü ERP programına yatırım yapacaklarını belirten Cem İbrikçi, 2015 yüında, mevcut üretim kapasitelerini çeşitlendirip endüstriyel ağırlıklı fabrikaların alacağı ekipmanların satışına başlamayı hedeflediklerini düe getirdi. İbrikçi, "İmalatını gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizi Gesu markasıyla satıyoruz. Bir tesis kurulumunda ihtiyaç duyulabilecek ekipmanların yüzde 60'ını kendi bünyemizden tedarik ediyoruz" diye konuştu. Gelecek yıl 15 dönümlük bir fabrika kurmayı planladıklarını aktaran İbrikçi, 5 bin metrekaresi polipropilen, 5 bin metrekaresi paslanmaz, Bu yılın ilk beş ayında yüzde 500 büyüdük. 2014 sonunda 500 bin dolarlık satış bekliyoruz. 

5 bin metrekaresi de montaj atölyesi olmak üzere üçlü bir ünite tasarladıklarını açıkladı. 5 müyon dolarlık yatırım bedeli öngördükleri bu yatırımı Bursa'da Karacabey, Kemalpaşa civarında kuracaklarını bildiren İbrikçi, yatırımın 2015'te başlayıp, 2016 yılı sonunda devreye alınmasının hedeflendiğini söyledi. 

Mezbaha arıtması yapıyor Çoğunlukla İstanbul, Ankara, Balıkesir ve Bursa illeri ile çalıştıklarına değinen Cem İbrikçi, ikinci iştiraklerinin ise mezbaha arıtması olduğunu aktardı. Bu alana sekiz yıl önce giriş yaptıklarını aktaran İbrikçi, "Yoğun tempoyla çalıştığımız bu alanda da güçlü referanslarımız var. Yurtiçinin dışında yurtdışında da Etiyopya'da iki proje yaptık. Türkmenistan, Suudi Arabistan, Libya, Ukrayna ve Hindistan'da projeler gerçekleştirdik. 

Sudan'da bir projeyi halihazırda yürütüyoruz. Öte yandan, Irak'ta bir ofisimiz var ancak şu an faaliyette değü. 

Mezbahada ayrıca, kan arıtma tesisi kuruyoruz" diye konuştu. İbrikçi, ayrıca gaz arıtma tesisi yaptıklarının da bügisini verdi. İbrikçi, bin 500 metrekarede 24 çalışanla faaliyet gösterdiklerini iletti. 

Gesu Arıta Sistemleri'nin ana faaliyet alanının atık su arıtma tesisleri kurmak olduğunu belirten Cem İbrikçi, ekipman üretimine de başladıklarını ifade etti. 2005 yılına kadar Alman menşeli Goema firmasının yüzde 51 İstanbul ortaklığı üe mühendislik ağırlıklı çalışan firmanın, dokuz yü önce bu ortaklığı sonlandırarak endüstriyel arıtma çoğunluklu projeleri sürdürmeye başladığının bilgisini veren İbrikçi, şöyle devam etti: "Görükle Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Gesu, yurtiçinde yalnızca endüstriyel arıtma yaparken, yurtdışında şehir ve evsel arıtma projeleri çalışmalarında da bulunuyor. Donanımlı bir makine parkına sahibiz. Ekipmanlarımızı otomotiv ve metal kaplama sanayiine göre oluşturduk. Metal kaplamaya ihtiyacın giderek artış gösterdiği günümüzde, dolaylı olarak mobüya sanayiinde de yer alıyoruz. Yoğun olarak bu endüstrilerle çalışıyoruz." 


Dünya Sektörel Ek


Geri Dön