02 / 05 / 2024

MB Holding yurtdışı projelere ağırlık verecek!

MB Holding yurtdışı projelere ağırlık verecek!

MB Holding, turizm sektörüne de adım attı. MB Holding Yönetim Kurulu Başkam Muharrem Balat bundan sonraki projelerin yurtdışı ağırlıklı olacağını, turizm sektörüne, de iddialı bir giriş yaptıklarım kaydetti.




İnşaat, enerji, medikal tekstil, tarım, yapı malzemesi sektörlerinde faaliyet gösteren MB Holding, turizm sektörüne de adım attı. MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat bundan sonraki projelerin yurtdışı ağırlıklı olacağını, turizm sektörüne, de iddialı bir giriş yaptıklarım kaydetti. 


Balat, inşaat sektöründe yurtiçi ve yurtdışında birçok üniversite, hastane, sanayi sitesi, toplu konut, organize sanayi sitesi, serbest bölge, hidroelektrik santrali, kapalı spor salonu, stadyum ve fabrika inşa ettiklerini belirterek, "2002 yılından bu yana 20 bin konutla yaklaşık 100 bin kişiyi konut sahibi yaptık" diye konuştu. Teknolojiyi adım adım takip ettiklerini ve doğaya saygılı, kaliteli, nitelikli inşaatlar yapmaya özen gösterdiklerini söyleyen Balat, ayrıca modern yapı teknikleri, kaliteli işgücü, depreme dayanıklı konudar sunmanın ve bu anlayışı Türkiye'nin dört bir yanına taşımanın kendileri için büyük önem taşıdığını kaydetti. 


İnşaat alanında gösterilen ilerlemenin ardından farklı sektörlerde de hizmet vermek istediklerini ifade eden Balat, "Bu nedenle 1990 yılında Balpa Tekstil'i kurdum. Sınırlı sayıda fabrikanın üretimini gerçekleştirdiği iplikleri yurtiçine ve yurtdışına pazarlayarak hem Gaziantep'e hem de Türkiye ekonomisine katkı sağladık. Bize bu başarı da yetmedi. Bölgedeki ilk hazır beton tesisi olan Balbet'i kurduk. Ardından İnper Perlit şirketimizle; doğayla uyumlu, sağlıklı, pratik ve ekonomik bir yapı malzemesi olan ve dünya rezervinin yüzde 60'ının Türkiye'de bulunduğu perliti işleyerek her sektör için uygun şekilde üretimini gerçekleştirdik" şeklinde konuştu. Balat, İnper Perlit'in imalatını yaptığı ürünlerin inşaat sektöründe ısı ve ses yalıtımı, tarım sektöründe verim artırmada kullanılmasının yanında sanayinin birçok alanında farklı şekillerde kullanıldığını anlattı. 


Birçok projeye imza attık MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, firmalarının Türkiye'de birçok projeye imza attığını ifade ederek, bundan sonraki projelerin yurtdışı ağırlıklı olacağını, turizm sektörüne de iddialı bir giriş yaptıklarını aktardı. 

3teks Medikal Tekstil firmasıyla da modern tıbbın gereği olan steril, tek kullanımlık ürünler ile Türkiye'de sağlık sektöründe yer aldıklarını kaydeden Muharrem Balat, "Hedefimiz sağlık ürünlerimizin kalitesini koruyarak ürünlerimizi dünya'nm her tarafına ulaştırmak" diye konuştu. 

Balat, ayrıca "Jeotermal yatırımlarımızı büyüterek Türkiye'nin doğal kaynaklarından maksimum faydayı sağlayabilmek istiyoruz" dedi. 


Dünya


Geri Dön