02 / 05 / 2024

GİB yanlış anlaşılmaya karşı açıklama yaptı! Bağış yapanlara çok önemli vergi uyarısı!

GİB yanlış anlaşılmaya karşı açıklama yaptı! Bağış yapanlara çok önemli vergi uyarısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketinin ardından iş dünyası da yardım için kolları sıvadı. Şirketler tarafından bölgeye hem malzeme hem de nakdi yardım yüz milyarlarca lirayı buldu. Peki yapılan bu bağışlar vergiden düşülebiliyor mu? İşte merak edilen ve son günlerde epey tartışılan



Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra bölgeye yapılan yardımların miktarı artık yüz milyarlarca lirayla anılmaya başladı. Yardım malzemeleri taşıyan TIR’lar 24 saat boyunca ring seferleri yaparken, toplanan nakit yardımlar da çığ gibi büyüdü. Ancak bu yardımların bir de vergi boyutu var. Yardımseverlerin birçoğunun tam olarak bilmediği bu konuyla ilgili çok önemli bir uyarı geldi.

 GİB yanlış anlaşılmaya karşı açıklama yaptı! Bağış yapanlara çok önemli vergi uyarısı!

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gelir İdaresi Başkanlığı, 10 ili etkileyen deprem felaketi sonrasında yapılan bağış ve yardımların vergiden değil matrahtan düşüldüğünü duyurdu.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yapılan bağış ve yardımların vergiden düşüldüğü yönünde paylaşımların devam ettiğine dikkat çekerek bilgilendirme açıklaması yapıldı

Vergi mükelleflerinin doğru bilgilendirilmesi amacıyla konunun yeniden açıklanmasının gerekli görüldüğünü açıklayan Gelir İdaresi Başkanlığı, ”100 bin TL kazancı olan bir kurum 20 bin lira AFAD’a bağış yaptığında kazancından 20 bin lira indirecek. Geriye kalan 80 bin TL üzerinden yüzde 20 oranında hesaplanan 16 bin lira kurumlar vergisi ödeyecektir. Yani, vazgeçilen vergi tutarı 4 bin TL olacak" örneğini verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön