10 / 05 / 2024

Gıda devi ünlü tavuk markası kime satıldı?

Gıda devi ünlü tavuk markası kime satıldı?

Bir dönemin gıda devlerinden Keskinoğlu Tavukçuluk, yapılan ihale ile satıldı. Peki bu ünlü markanın yeni sahibi kim olacak?



FİNANSAL SIKINTILAR SONUNDA HİSSELERİ BANKAYA DEVROLMUŞTU

1963 senesinde kurulan Keskinoğlu Tavukçuluk, Manisa’nın Akhisar ilçesindeki entegre tesislerinde yıllık 1,5 milyar adet yumurta, 43 milyon adedin üzerinde de piliç eti işleme kapasitesine sahip bir firma. Şirket, piliç eti ve yumurta üretiminin yanı sıra viol, yem, gübre gibi farklı tarımsal ürünler de üretiyor.

Gıda devi ünlü tavuk markası kime satıldı?

2019 senesinde 737 milyon lira üretimden satış rakamına ulaşan şirket, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nun belirlendiği (İSO 500) listesinde 325. sırada yer almıştı.

Şirket,  2014 yılında da İSO 500’de 79. sıraya kadar yükselmiş, 2016’da 1 milyar 150 milyon TL ciroya ulaşma başarısını göstermişti. Yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle 2018 yılında konkordato ilan eden şirketin hisseleri 2020 yılının Eylül ayında Ziraat Bankası’na devredilmişti.

Tarım Kredi çılgın indirimi duyurdu! Peynir, çay, tavuk et fiyatları dip yaptı! 21 Aralık 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön