27 / 04 / 2024

Gıdadan flaş haber! Dev şirketlere soruşturma açıldı!

Gıdadan flaş haber! Dev şirketlere soruşturma açıldı!

Son dönemlerde artan gıda fiyatlarıyla ilgili zincir marketlere soruşturmalar açan Rekabet Kurumu, bu kez de dev gıda şirketleri hakkında soruşturma başlattı! Peki bu şirketler hangileri?..



Türkiye’deki gıda fiyatlarında yaşanan artışla ilgili olumsuz gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Bunun son örneği, Türkiye’de faaliyette bulunan gıda şirketleri oldu.

Özellikle gıda fiyatlarındaki artışlarla ilgili daha önce hakında soruşturmalar açılan ve yüklü miktarlarda cezalar kesilen zincir marketlerlerden sonra, bir soruşturma da dev gıda şirketlerine açıldı.

Gıdadan flaş haber! Dev şirketlere soruşturma açıldı!

Daha önce zincir marketlere başlattığı soruşturmalar ve kestiği dudak uçuklatan cezalarla adını sıklıkla duyduğumuz Rekabet Kurumu, bu sefer de Türkiye’de faaliyet gösteren dev gıda şirketlerine soruşturma başlattığını açıkladı.

Edinilen bilgiye Rekabet Kurumu, gıda sektöründe faaliyet gösteren Danone Tikveşli, Eti, Horizon ve Nestle hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Gıda sektöründen önemli bir haber daha geldi ve Rekabet Kurumu, Danone Tikveşli, Eti, Horizon ve Nestle'nin bilgi paylaşımı yoluyla rekabeti ihlal ettiği iddiaları ile ilgili soruşturma açıldığını duyurdu.

 

Söz konusu bu şirketlerin rekabete ‘duyarlı bilgi değişimi’ yoluyla rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen ön araştırmanın Rekabet Kurulunca karara bağlandığı açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön