10 / 05 / 2024

Gıdadan flaş haber! Dev şirketlere soruşturma açıldı!

Gıdadan flaş haber! Dev şirketlere soruşturma açıldı!

Son dönemlerde artan gıda fiyatlarıyla ilgili zincir marketlere soruşturmalar açan Rekabet Kurumu, bu kez de dev gıda şirketleri hakkında soruşturma başlattı! Peki bu şirketler hangileri?..



Yapılan ön araştırmada elde edilen bulguları yeterli bulan Rekabet Kurulu, 15 Aralık 2022 tarihli toplantısında yaptığı müzakereler sonucu Danone Tikveşli, Eti, Horizon ve Nestle Türkiye hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Gıdadan flaş haber! Dev şirketlere soruşturma açıldı!

Açıklamaya göre, Rekabet Kurumu Terimler Sözlüğü’nde ‘bilgi değişimi’ kavramı, “İki veya daha fazla rakip teşebbüsün, rekabete ilişkin kararları etkileyebilecek nitelikte hassas ticari bilgileri birbirleri ile paylaşmaları” olarak tanımlanmakta.

NESTLE’YE BİR SORUŞTURMA DAHA AÇILDI

Gelen bilgilere göre diğer yandan Nestle Türkiye hakkında bir başka soruşturmanın da açıldığı bildirildi. Açıklamaya göre, Nestle’nin distribütörlerinin yeniden satış fiyatını belirlediği ve distribütörlerine bölge ve müşteri kısıtı getirdiği iddialarının soruşturulmasına karar verildi.

Buna göre Rekabet Kurulu ön araştırmada elde edilen bulguları ciddi ve yeterli bularak Nestle Türkiye hakkında soruşturma açılmasına karar vermiş oldu.

Edinilen bilgilere göre, söz konusu soruşturma için şirketler tarafından şu ana kadar henüz bir itiraz gelmedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön