25 / 07 / 2024

Gider ayak duyurusu yapıldı! Netflix 3.0 geliyor

Gider ayak duyurusu yapıldı! Netflix 3.0 geliyor

Netflix'in kurucu ortağı ve şirketin 25 yıllık tarihi boyunca CEO'su Reed Hastings, Perşembe günü sahneden çekileceğini duyurdu. Önce Gişe Rekortmeni'ni öldüren ve ardından kablolu TV'nin yavaş yavaş kan kaybetmesine neden olan şirket için bir dönemin sonu olacak.




Netflix'in reklamlı  hizmeti, Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Güney Amerika'yı kapsayan bir düzine ülkede mevcuttur. 2022 yılını 231 milyon abone ile kapatan şirket, 32 milyar dolar ciro elde etti. Perşembe günü hissedarlara yazdığı bir  mektupta , şimdiye kadar çok az müşterinin reklamsız aboneliklerden reklamlı aboneliklere geçtiğini ve bunun yerine, daha düşük bir fiyata yeni teklifin "kademeli üyelik büyümesine" 
yol açtığını söyledi. Yılı beklenenden daha iyi bir büyüme ile tamamladı ve yine de, hesapları başka hanelerden kullanıcıları bir ücret karşılığında ekleyebilecekleri ücretli bir paylaşım seçeneğini kullanmaya zorlayarak şifre paylaşımını azaltmayı planlıyor. 

Gider ayak duyurusu yapıldı! Netflix 3.0 geliyor

Omdia'da medya ve eğlence analisti olan Sarah Henschel, "Netflix artık çok daha olgun bir iş haline geldi" diyor. "Abone artışına daha az, gelir artışına daha çok odaklanmaya başlıyorlar. Bazı abonelerini kaybettikleri, ancak sonuçta gelirlerinde daha fazla artış yaptıkları bir değiş tokuş haline gelmeleri gerekebilir.” 

Hastings  mektubunda , dizginleri bırakan kurucular için yaygın bir hareket olan icra başkanı olarak kalacağını söyledi. Ardıllık planının geçtiğimiz yıllarda tartışıldığını ve bunun onu 2020'de CEO rolünü paylaşmaya yönelttiğini belirtti. belki de yeni bir sezona giriyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön