03 / 05 / 2024

Global Tower halka açılacak!

Global Tower halka açılacak!

İLETİŞİM operatörü Turkcell’in iştiraki Global Tower’ın halka açılmasına geri sayım başlarken, işlem görmesi beklenen fiyat aralığı belli oldu.



Şirketten yapılan açıklamada şirketin halka arzında fiyat aralığı 3.82 TL – 4.46 TL olarak belirlendi. Yaklaşık 1.4 milyar lira piyasa değeri olan şirket, ödenmiş sermayesinin yüzde 21.7’sini halka arz edecek. Hisseler için 20-21 Ekim tarihleri arasında talep toplanacak. Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa’nın ise kule sayısı bakımından beşinci büyük kule şirketi olan Global Tower’ın halka açılmasını yorumlayan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, bu dönemde Global Tower şirketinin halka arzının çok önemli ve değerli olduğunu söyledi. Akça, “Hain darbe girişiminde, kurşunun üzerine yürüyen, tankın karşısına dikilip demokrasisine sahip çıkan halkımız, sonrasında da elindeki dövizini bozdurarak ekonomiye destek vermiştir. Böyle bir konjonktürde şirketlerin de üzerlerine düşeni yapmaları gerekir, Global Tower’ın Borsa İstanbul’da işlem görmesi halkımıza ve ekonomimize moral olacaktır. Bu teşebbüsümüzün yatırımcılarımızın ilgisine mazhar olacağına olan inancımız tamdır. Diğer şirketlerin de bizi örnek alarak planlarını ertelememelerini temenni ederim” dedi.


YÜZDE 70’İ YABANCIYA

Global Tower halka arzının tamamı ortak satışı yoluyla gerçekleşecek olup, arz sonrası halka açıklık oranının yüzde 21.7 olması bekleniyor. Ek satış hakkının kullanılması halinde ise bu oran yüzde 25’e çıkabilecek. Halka arz edilecek payların yüzde 70’i yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrılırken, yüzde 30’luk bölüm yurtiçi yatırımcılara ayrıldı. Toplam arzın yüzde 10’u yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si yurtiçi kurumsal yatırımcılara yapılacak. Global Tower’ın hisselerin yüzde 70’inin yurtdışı kurumsal yatırımcılara arz edilecek olmasının da ayrıca Türkiye ekonomisine güvenin önemli bir göstergesi olduğuna da dikkat çeken Akça, “Halka arz büyüklüğü ek satış dahil 329.8 –385.1 milyon TL aralığında olacak. Şirketimiz Türkiye, Ukrayna, Belarus ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 10 bine yakın kule portföyü işletmektedir” dedi.


KÂRIN YÜZDE 75’İNİ DAĞITACAK

Türkiye, Ukrayna, Belarus ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde işlettiği 10 bine yakın kuleyi yöneterek ve işleterek kiralar başta olmak üzere gelir elde eden şirket, 2015 yıl sonu itibarıyla gelirinin yüzde 84’lük kısmını kira gelirlerinden elde etti. Ayrıca kâr payı dağıtım politikasında ise her yıl, dağıtılabilir net kârın en az yüzde 75’inin nakit kâr payı olarak dağıtılması yönünde hedef belirlendiği açıklandı.


KÂRIN YÜZDE 75’İNİ DAĞITACAK

TÜRKİYE, Ukrayna, Belarus ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde işlettiği 10 bine yakın kuleyi yöneterek ve işleterek kiralar başta olmak üzere gelir elde eden şirket, 2015 yıl sonu itibarıyla gelirinin yüzde 84’lük kısmını kira gelirlerinden elde etti. Ayrıca kâr payı dağıtım politikasında ise her yıl, dağıtılabilir net kârın en az yüzde 75’inin nakit kâr payı olarak dağıtılması yönünde hedef belirlendiği açıklandı.


Hürriyet 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


4 ülkede 10 bine yakın iletişim kulesi işleten Turkcell iştiraklerinden Global Tower’ın halka arzına SPK’dan onay çıktı.  1.4 milyar dolarlık değere ulaşması beklenen şirketin hisselerinin yüzde 21.7’si satılacak. Global Tower her yıl dağıtılabilir kârının yüzde 75’ini nakit kâr payı olarak yatırımcılarına dağıtmayı hedefliyor. 


Borsa İstanbul’da işlem görmek için yola çıkan Turkcell iştiraklerinden Global Tower’ın halka arzında son viraja girildi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), şirketin sunduğu izahnameyi 14 Ekim tarihinde onayladı. Onaylanan izahnameye göre Global Tower yüzde 21.7’sini halka açacak. Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa’nın ise kule sayısı bakımından beşinci büyük bağımsız kule şirketi olan Global Tower’ın halka arz fiyatı pay başına 3.82 TL ila 4.46 TL aralığında olacak. Hisseler için 20 -21 Ekim tarihleri arasında talep toplanacak. Global Tower’ın halka arzıyla Borsa İstanbul’da gong 6 ay sonra ilk defa bir halka arz için çalacak.


DİĞER ŞİRKETLERE ÖRNEK 

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, ülkemiz ekonomisinin özellikle yurtdışından gelen suni sebeplere dayalı baskılarla zora sokulmaya çalışıldığı bu dönemde Global Tower şirketinin halka arzının çok önemli ve değerli olduğunu belirtti. Türk halkının hain darbe girişiminde tankın karşısına dikilip demokrasisine, daha sonra da döviz bozdurarak ekonomisine sahip çıktığını hatırlatan Akça “Böyle bir konjonktürde şirketlerin de üzerlerine düşeni yapmaları gerekir, Global Tower'ın Borsa İstanbul'da işlem görmesi halkımıza ve ekonomimize moral olacaktır. Diğer şirketlerin de bizi örnek alarak planlarını ertelememelerini temenni ederim ” diye konuştu.


10 BİNE YAKIN KULE 

Global Tower’ın hisselerin yüzde 70’inin yurt dışı kurumsal yatırımcılara arz edilecek olmasının da ayrıca Türkiye ekonomisine güvenin önemli bir göstergesi olduğuna da dikkat çeken Akça sözlerine şöyle devam etti: “Halka arz büyüklüğü ek satış dahil 329.8 – 385.1 milyon TL aralığında olacak. Yaklaşık 1,4 milyar lira piyasa değeri olan şirketimiz Türkiye, Ukrayna, Belarus ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 10 bine yakın kule portföyü işletmektedir” dedi. 


Gelirinin yüzde 84'ü kiralardan

Global Tower, Türkiye, Ukrayna, Belarus ve Kuzey Kıbrıs'ta işlettiği kuleleri yöneterek ve işleterek kira geliri ve/veya diğer gelirler elde ediyor. Firma 2015 sonu itibarıyla gelirinin yüzde 84 gibi büyük kısmını kira gelirlerinden elde ediyor. Şirket Yönetim Kurulu halka arzın ardından 365 gün boyunca sermaye artırımı yapmayacağını ve dolaşımdaki pay miktarını artırmayacağını taahhüt etti. Kâr payı dağıtım politikasında ise her yıl, dağıtılabilir net kârın en az %75’inin nakit kâr payı olarak dağıtılması yönünde hedef belirledi.


Yüzde 10 yerli bireysel yatırımcıya 

Global Tower’ın yurtiçinde halka arzına İş Yatırım liderliğinde 23 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum, yurt dışında Citigroup aracılık ediyor. Payların %30’u yurtiçi yatırımcılara ayrıldı. Toplam arzın % 10’u yurtiçi bireysel yatırımcılara, % 20’si yurtiçi kurumsal yatırımcılara yapılacak. 


Akşam


Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


EN son Mayıs ayında arz için gong törenine ev sahipliği yapan Borsa İstanbul (BİST) yeni bir halka arza daha hazırlanıyor. Turkcell iştiraklerinden Global Tower'ın halka arzında son viraja girildi. Global Tower yüzde 21.7'sini halka açacak. Türkiye'nin ilk ve tek, Avrupa'nın ise kule sayısı bakımından beşinci büyük bağımsız kule şirketi olan Global Tower'ın halka arz fiyatı pay başına 3.82 TL ile 4.46 TL aralığında olacak. Hisseler için 20-21 Ekim tarihleri arasında talep toplanacak. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Türkiye ekonomisinin özellikle yurt dışından gelen suni sebeplere dayalı baskılarla zora sokulmaya çalışıldığını belirterek, bu dönemde Global Tower şirketinin halka arzının çok önemli ve değerli olduğunu dile getirdi. Akça, "Global Tower'ın Borsa İstanbul'da işlem görmesi hain darbe girişiminin karşısında duran halkımıza ve ekonomimize moral olacaktır" dedi.


Takvim


Geri Dön