20 / 05 / 2024

Göçay, Kavacık'ta kentsel dönüşüm projesi yapacak

Göçay, Kavacık'ta kentsel dönüşüm projesi yapacak

Göçay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Göçen, 100 milyon euro'ya mal olan Hilton Dalaman Golf Resort'un mayısta açılacağını söyledi



195 gecekondu sahibiyle anlaşan Göçay Şirketler Grubu, Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm projesine Kavacık'ta başlıyor



Göçay Şirketler Grubu, Türkiye'nin ilk özel sektör kentsel dönüşüm projesine bu yıl sonunda İstanbul Kavacık'ta başlıyor.
Göçay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Göçen, Kavacık'ta 195 gecekondu sahibiyle anlaştıklarını belirterek, "Tapularını belediyeden aldılar. 4 katlı apartmanlarda toplam 400 daire yapacağız. 195 daireyi gecekondu sahiplerine vereceğiz" dedi.



Yeni projeler yolda
Göçay Şirketler Grubu, 2011 yılına kadar 350 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. 30 yıldır yol, baraj, altyapı, konut projeleri, turizm tesisleri yapan grubun 2011'e kadar tamamlamayı planladığı projeler arasında Bursa çevreyolu, Bursa Yalova yolu, Ağrı Ovası Yazıcı Sulaması inşaatı, GAP Adıyaman Çamgazi sulaması inşaatı ve Hilton Dalaman oteli bulunuyor.
Göçen, tüm bu projelerin yanı sıra Avusturyalı bir şirketle ortak 900 milyon dolarlık Hakkari Zap suyu Hidroelektrik santralini de yapacaklarını söyledi.



Avusturya'dan kaynak
Göçen, bu projenin şantiyesinde 2 bin kişinin çalışacağını belirterek, "Hakkâri'de neredeyse şehrin nüfusu kadar bir şantiye olacak. Terörden korkmuyoruz. 900 milyon doların büyük kısmını Avusturyalı şirket Avusturya bankalarından buldu" dedi.
Göçen, grubun 2008'de yüzde 15 büyüdüğünü, cirosunun da 80 milyon dolar olduğunu söyledi.



 



Hilton Dalaman mayısta açılıyor
Hilton Dalaman Golf Resort Oteli için 100 milyon euro yatırım yaptıklarını anlatan?Mustafa Göçen, 1500 dönüm arazide bulunacak otelin 405 odalı olacağını, 500 kişiyi işe alacaklarını bildirdi.
Avrupa'da Portekiz'den sonra ikinci Hilton Resort Oteli'nin Dalaman'da olacağını belirten Göçen, otelin mayısta, tesisteki 2 golf sahasının ise 2010'da açılacağını söyledi. Göçen, Hilton'un ilk sahil kenarı oteli olacağını kaydetti.




Milliyet


Geri Dön