24 / 07 / 2024

Göçmenler kayıtlı şehirlerine yerleştirilecek!

Göçmenler kayıtlı şehirlerine yerleştirilecek!

Büyük şehirlere yapılan düzensiz göçler ne olacak? Suriyeliler sınır dışı mı edilecek? Suriyelilere yönelik yeni yol haritasında ne var? İşte tüm yanıtlar...




Milliyet köşe yazarlarından Abdullah Karakuş bugün köşesinde "Göçmenler kayıtlı şehirlerine yerleştirilecek" başlıklı yazına yer verdi. İşte yazının detayları;

İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlere yapılan düzensiz göçler ne olacak? Suriyeliler sınır dışı mı edilecek? Suriyelilere yönelik yeni yol haritasında ne var?

AK Parti uzun dönemli uyum politikaları üzerinden çalışıyor. İlk etapta Suriyeli başta olmak üzere tüm göçmenler kayıtlı oldukları şehirlere yerleştirilecek.

Bu gibi konuları AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile konuştuk.

Kurtulmuş, “1 milyon 70 bin kayıtlı göçmen var. Bunun 547 bini Suriyeli. Biz göçmenlerin kayıtlı oldukları şehirlerde yerleşmesinin daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Bunu için de bir çalışma başlatıldı. Yoksa bu birilerinin istismar etmeye çalıştığı gibi Suriyelileri sınır dışı etmek ya da Suriyelileri geri gönderme meselesi değildir. Buradaki kardeşlerimizin hepsiyle ilgili uzun dönemli uyum politikaları çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Suriyeli göçmenler meselesi bizim için utanılacak bir mesele değildir, övünç meselesidir. Bütün dünyanın takdirle gıpta ile baktığı bir meseledir. Türkiye’deki mültecilerin çok büyük kısmı milletimize müteşekkir, Türkiye’ye minnettardır. Ülkemiz için hayır dualarını hiç eksik etmemektedir. Bizi dost, kardeş, komşu ve hatta velinimetleri olarak görmektedir” vurgusu yaptı.

İstanbul'da Suriyelilere özel mezar alanı!

TOKİ evleri Suriyelilere bedava veriliyor mu?
 


Geri Dön