24 / 07 / 2024

Suriyelilere yönelik yeni yol haritasında ne var

Suriyelilere yönelik yeni yol haritasında ne var

Büyük şehirlere yapılan düzensiz göçler ne olacak? Suriyeliler sınır dışı mı edilecek? Suriyelilere yönelik yeni yol haritasında ne var? İşte tüm yanıtlar...

Günübirlik kiralık evlere yönelik düzenlemeyi emlak sektörü değerlendirdi: Kiralık konut arzını arttırabilir!

Emlak sektörü temsilcileri Meclise sunulacak kanun teklifiyle konutların turizm amaçlı tek seferde en çok 100 gün kiralanabilmesine yönelik düzenlemeyi değerlendirdi. Temsilciler yeni düzenlemeyi olumlu karşıladı. 

Kripto paralara yönelik yeni düzenlemeler geliyor! Kripto hesabı olanlar mutlaka baksın!

Küresel finansal sistem içinde kullanımı giderek yaygınlaşan kripto paraların takibi, vergilendirilmesi ve kullanıcılarının korunmasına yoğunlaşan yeni düzenleme çalışmaları tüm dünyada büyük bir hız kazandı.

Garanti Bankası'ndan müşterilerine yönelik önemli açıklama

Garanti Bankası tarafından müşterilerine yönelik önemli bir açıklama yapıldı. Banka tarafından müşterilere özel yeni bir kredi paketi başlatıldı.

Bankalardan depremzedelere yönelik yeni kararlar! Hangi kredi borçları ertelenecek? Hangi borçlar silinecek?

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu toplanarak deprem bölgesindeki çalışmaları görüştü. Birliğin depremzedelere yönelik aldığı tavsiye kararlarına göre, bireysel ve ticari kredi müşterilerinin borçlarının ertelenecek veya belirli şartlar kapsamında silinecek.

Trafik sigortasında sıkıntı sürüyor. SEDDK, trafik sigortasından kaçınan şirketlere yönelik yeni önlemler peşinde!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) sektörün en sıkıntılı konularından biri olan zorunlu trafik sigortalarında önemli bir adım attı. Kurum, zorunlu trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçınan şirketlere yönelik yeni yaptırımlar gelecek.

Yeni Evim kampanyası hem inşaat firmalarının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü! Fiyatlar ne olacak? 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim" kampanyasının hem inşaat firmalarının hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü, iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirtti. Peki ev fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

BDDK'dan bankalara yeni sınırlama! Bankalara yönelik yeni yaptırım ne anlama geliyor?

BDDK tarafından getirilen yeni düzenlemeyle bankaların öz kaynakları içindeki payıyla ilgili üst sınır yüzde 20'den yüzde 5'e çekildi.

AB, Rusya'ya yönelik yaptırım listesini uzattı

Avrupa Birliği (AB) geçtiğimiz günlerde Rusya'ya yönelik yaptırım listesine 30 yeni isim ve 7 kurum ekledi.

Haczedilen gayrimenkullerin satışına yönelik yeni düzenleme!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı haczedilen gayrimenkullerin online ortamda satışına yönelik esasları düzenledi. 

İnşaat kalıp ve taşıyıcı iskeleleri için yeni önlemler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, betonarme binaların inşasında kullanılan kalıp ve taşıyıcı iskele uygulamaları sebebiyle yaşanan iş kazalarının engellenmesi için inşaat kalıplarına yönelik yeni önlemler alındı. 

Fed küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik kredi programında düzenlemeye gitti!

ABD Merkez Bankası, yeni tip koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini hafifletmek amacıyla uygulamaya koyduğu küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik kredi programında, minimum kredi ölçeğini 250 bin dolardan 100 bin dolara düşürdü.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden vakıf arazilerinin kiralanmasına yönelik açıklama! 

Vakıflar Genel Müdürlüğü, bazı yayın organlarında yer alan, vakıf arazilerinin kiralanmasına yönelik haberlerin asılsız olduğunu açıkladı...

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalar mecliste!

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalara ve riskli binalarda eğitim yapılamaması durumunda alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Suriyelilere yönelik yeni yol haritasında ne var Haberi

Suriyelilere yönelik yeni yol haritasında ne var

Milliyet köşe yazarlarından Abdullah Karakuş bugün köşesinde "Göçmenler kayıtlı şehirlerine yerleştirilecek" başlıklı yazına yer verdi. İşte yazının detayları;

İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlere yapılan düzensiz göçler ne olacak? Suriyeliler sınır dışı mı edilecek? Suriyelilere yönelik yeni yol haritasında ne var?

AK Parti uzun dönemli uyum politikaları üzerinden çalışıyor. İlk etapta Suriyeli başta olmak üzere tüm göçmenler kayıtlı oldukları şehirlere yerleştirilecek.

Bu gibi konuları AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile konuştuk.

Kurtulmuş, “1 milyon 70 bin kayıtlı göçmen var. Bunun 547 bini Suriyeli. Biz göçmenlerin kayıtlı oldukları şehirlerde yerleşmesinin daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Bunu için de bir çalışma başlatıldı. Yoksa bu birilerinin istismar etmeye çalıştığı gibi Suriyelileri sınır dışı etmek ya da Suriyelileri geri gönderme meselesi değildir. Buradaki kardeşlerimizin hepsiyle ilgili...