09 / 05 / 2024

Gökçeada Kaleköy'de ÇED başvurusu geri çekildi!

Gökçeada Kaleköy'de ÇED başvurusu geri çekildi!

Gökçeada Kaleköy mevkisinde kumtaşı ocağı açılmasıyla ilgili ÇED başvurusu geri çekildi. 



Çanakkale Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü'nün sitesinden yapılan açıklamada “Faaliyet sahibinin ekonomik sebeplerden dolayı planladığı yatırımdan vazgeçtiği belirtilerek projenin iptali başvurusunda bulunulmuştur” denildi.

Doğal sit alanı olan arazide yapılmak istenen ve büyük tepki gösterilen Gökçeada kumtaşı ocağı projesi geri çekildi. Hürriyet Gazetesi'nden Ömer Erbil'in haberine göre; dün Çanakkale Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü, resmi internet sitesinden ÇED sürecinin sonlandırıldığını duyurdu.

İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Faaliyet sahibinin ekonomik sebeplerden dolayı planladığı yatırımdan vazgeçtiği belirtilerek projenin iptali başvurusunda bulunulmuştur” denildi. 

Adanın sakin şehir (Citta Slow) unvanını da tehlikeye düşüren gelişme üzerine AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan devreye girdi. Çanakkale’nin marka şehir olma yolunda ilerlerken önüne çıkan engellere karşı çıkacaklarını belirterek şunları söyledi: 

Gökçeada Kaleköy de ÇED başvurusu geri çekildi!

“Çanakkale tarihiyle, kültürüyle, deniziyle, doğasıyla, tarımıyla, sanayisiyle her alanda kendi markalarını yaratıyor. Kazdağları, Assos, Troya, Bozcaada, Gökçeada gibi kültür ve doğa turizminin merkezlerindeki gelişimin de kendi çevreleriyle uyumlu olmasına çaba gösteriyoruz. Gökçeada’da gündeme gelen kumtaşı ocağı da anlatıldığı gibi değil. Söz konusu başvuruyla ilgili ÇED süreci devam ediyordu. Başvuruyu yapan şirket başvurusunu geri çekti. Gökçeada bir tarih ve kültür kenti olduğu için buraların gelişimini adanın sakinliğine ve çevresine uygun bir şekilde gerçekleşmesini istiyoruz. Bu anlayış dışında atılacak herhangi bir adıma ilk önce biz karşı çıkacağız.”
 


Geri Dön