23 / 07 / 2024

Göksu'da 400 metrelik kanyon bulundu!

Göksu'da 400 metrelik kanyon bulundu!

Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer, Aslan Özmen'in bir çok hobisi olduğunu ve bunalrdan birinin de çalışma yaptığı yerlerle ilgili sürekli bir şeyler ortaya çıkarması olduğunu belirtti.




Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer, Aslan Özmen'in bir çok hobisi olduğunu ve bunalrdan birinin de çalışma yaptığı yerlerle ilgili sürekli birşeyler ortaya çıkarması olduğunu belirtti. İşte Yalçın Bayer'in yazısı;




TÜRKİYE’nin müteahhit firmalarının dışardaki çalışmalarında, rafineriden petrol boru hattına, konuttan fabrika kurulmasına kadar çok sayıda projede imzası olan Aslan Özmen’in birçok hobisi vardır. Çalıştığı ülke ile ilgili kitap yazar; Dolmabahçe Stadyumu’nun tarihçesini size hemen anlatır; hangi yapının depreme dayanaksız olduğunu gördüğünde hemen bilgi verir; daha neler neler!... Artık emekliliğini yaşamak istemektedir. Memleketi Göksun’da dostlarıyla bir araya gelmek için bir kitabevi açmıştır; şimdilerde de arkadaşlarıyla oluşturduğu Dağcılık Kulübü ile Torosları taramaktadır.

Dün baktık bir not göndermiş:

“Göksun’da (K.Maraş) pazar günleri, başkanı olduğum dağcılık kulübümüz üyeleriyle girilmeyen dağları ve kanyonları gezeriz. 22 Haziran Pazar günü Göksun Toros Dağları’nda gezerken, yolumuzu kaybettik ve sonunda K.Maraş-Adana, il sınırında 2 kanyon keşfettiğimizi anladık. Manzara muhteşemdi... Sonradan öğrendik ki buraya hiç kimse giremediği için ‘hapis’ derlermiş. İnternette bu kanyonlar hakkında hiçbir iz bulamadığımdan, ‘keşfettik’ yorumunu yapıyorum. 

Daha sonra bu video yerel AKSU TV’de bugün (dün) yayınlandı; haberi de yeni bilgilerle biraz geliştirdiklerini anlattı:

“Bulunan yer: Torosların devamı olan Dibek Dağları’nda yaptığı yürüyüşte Hacıkodal-Kaleburnu köyü arasında 7 km uzunluğundaki ‘Hapis’ ile 10 km uzunluğundaki ‘Hançer’ kanyonlarını keşfetmiştir. Bu kanyonlar Ağsu ve Sarız suları üzerinde olup, birleşen sular Seyhan’ın Göksu ana kolunu oluştururlar. Kanyonların ortasından vahşice Ağsu ve Göksu akar. Kanyonlara kolayca erişilememektedir. Ekibimiz tesadüfen kanyonlara düşmüştür. Kanyonların yüksekliği tahminen 400 metre yüksekliğindedir. Bizce Türkiye’nin en uzun kanyonu olabilir. Hürriyet arşivlerine göre değerlendiriyoruz. Kanyonların koordinatları D-37.00, K-36.11’dir. Kotları 1740-1403 m’dir. Etraf tamamen kayalık ve ormanlıktır. Biz büyük bir macera ile geçebildik. Hemen hemen kimsenin ayağı değmemiş ve değmez de! Böyle iddialı çıkışımızın amacı, tüm dağcıları, coğrafya derneklerini bilgilendirmek ve durumu sahiplenmektir. Çünkü erişmek için helikopter ve botlar, özel ekipler gerekebilir.”

(Aslan Bey’in gönderdiği videoyu ‘sosyalhurriyet.com.tr’de izleyebilirsiniz.) 


Hürriyet


Geri Dön