18 / 05 / 2024

Gökyüzünde bahçe keyfi!

Gökyüzünde bahçe keyfi!

Binalar yükseldikçe kat bahçeli evlere olan talep de artıyor. Bugün hemen her projede yer alan kat bahçeleri ile insanlara yüksekte de doğadan kopmadan yaşama fırsatı sunuluyor…



Gerek hızlı nüfus artışı gerekse de arazi yetersizliği ile binalar her geçen gün daha da yükseliyor. Lükste ve konforda sınırları zorlayan bu yapılar, gökyüzüne doğru yükseliyor ve yükseldikçe de insanları doğadan koparıyor. Bu soruna kat bahçeleri ile çözüm üreten inşaat yatırımcıları, konut sakinlerine doğadan ve yeşilden kopmadan yaşama fırsatı sunuyor. Evin bir parçası olarak belirli metrekarelerde tasarlanan kat bahçeleri, yaz- kış demeden doğayı evinize konuk ediyor. İşte gökyüzünde bahçe keyfi sunan konut projeleri…


Gökyüzünde bahçe keyfi!


Her daire özel bahçe

Önay Grup tarafından Beylikdüzü’nde hayata geçirilen Önay Garden Residence, toplam 373 konuttan oluşuyor. Projede kat bahçeli 1+1 ve 2+1 konut seçenekleri sunuluyor. He daireye kat bahçesi fikrinden yola çıkılarak tasarlanan projede, bahçeler teslim sırasında hazır olarak veriyor. Önay Garden Residence’da 1+1’ler 149 bin ile 167 bin TL arasında, 2+1’ler ise 247 bin TL ile 310 bin TL arasında değişen rakamlarla satışa sunuluyor. Projede peşin ve banka kredili ödemlerde yüzde 8 indirim fırsatı sunuluyor. 42 bin 500 metrekare alan üzerinde yükselen projede, yarı olimpik yüzme havuzu, sauna, kafeterya, squash bilardo, buhar odası, güneşlenme alanları, Türk hamamı, masaj salonu ve masa tenisi bulunuyor. Projede konutlar hemen teslim ediliyor. 


Gökyüzünde bahçe keyfi!


Kendi bahçeni kendin tasarlıyorsun

Aydınlı, Metal Yapı Konut, Arke ve Vizyonlife ortaklığının  TOKİ  işbirliğiyle hayata geçirdiği Koru Florya, kat bahçeleri ile Florya’nın tüm güzelliklerini evinize taşıyor. Doğal topraklarla bitkilendirilen ve geniş aileleri bir araya getirecek şekilde tasarlanan kat bahçeleri, en sevdiğiniz çiçeklerle kendi peyzaj tasarımınızı yapma imkanı sunuyor. 280 bin metrekare inşaat alanı üzerinde yükselen projede 52 farklı tipte 298 konut yer alıyor. Projede 3+1’den 7+2’ye kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor. Koru Florya’da fiyatlar 1 milyon 50 bin TL’den başlayan fiyatlarla satşa sunuluyor. Projede, Türk hamamı, spa, sauna, kişisel bakım alanları, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, fitness center, çocuk oyun alanları ve bin 500 araçlık otopark bulunuyor. 


Gökyüzünde bahçe keyfi!


Şehrin ortasında bahçe keyfi yaşatıyor

Saf GYO tarafından Acıbadem’de yükselen Akasya Acıbadem proje toplam bin 344 konuttan meydana geliyor. Projede 1+1’den 4,5+1’a kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor. Gerçek çim ve gerçek bitkilerin yerleştirileceği, yalıtım ve sulama sistemleri hazır hale getirilmiş, tavan yüksekliği 3,30 metre olan kat bahçeleri bulunan projede, bahçelerin büyüklüğü 11 metrekare ile 82 metrekare arasında değişiyor. Akasya projesinin satışta olan Kent etabında ise her dairenin özel kat bahçesi bulunuyor. 26 bin metrekarelik yeşil alana sahip projede fiyatlar 964 bin TL’den başlıyor. 


Gökyüzünde bahçe keyfi!


Deniz manzaralı kat bahçeleri

Ağaoğlu İnşaat tarafından Ataşehir’de yükselen My Towerland, ferah yaşam alanları, verimli alan kullanımı ve deniz manzaralı kat bahçeleri ile dikkat çekiyor. Daire sahiplerinin ihtiyaçları gözeterek tasarlanan 56 farklı tipte konutun yer aldığı projede, kat bahçeleri ile gökyüzünde bahçe keyfi sunuyor. Mimar Tuncay Çavdar imzasıyla hayata geçirilen projede, bahçenizden deniz ve adalar manzarasını seyretmenin ayrıcalığı sunuluyor. Projede satışta olan dairelerin fiyatı 586 bin TL’den başlıyor. 


Gökyüzünde bahçe keyfi!


Mini Royal’de kat bahçeli stüdyo 65 bin TL

Anadolu Yakası’nın hızla yükselen semtlerinden Kurtköy’de yükselen Mini Royal, özgün mimari tarzı, zengin alternatif sunan yaşam alanları ve kat bahçeli bina tasarımı ile dikkat çekiyor. 8 bin 600 metrekare alan üzerinde 5 katlı 6 blokta 230 daireden oluşan projede stüdyo, 1+1 ve 2+1 konut seçenekleri bulunuyor. Projede fiyatlar 65 bin TL’den başlıyor. Mini Royal Kurtköy’de yüzme havuzu, fitness center, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkuru, amfi tiyatro, basketbol sahası, sosyal tesis, 24 saat güvenlik ve  otopark yer alıyor.


Gökyüzünde bahçe keyfi!


Her 2 katta bir kat bahçesi var

Selin Yapı güvencesiyle Sancaktepe’de inşa edilen Rings İstanbul projesinde, her 2 katta bir her dairenin kendine ait kat bahçesi bulunuyor. Ortalama 8,5 metrekare büyüklüğe sahip kat bahçelerinin yüksekliği ise 6 metre. Toplam bin 500 konuttan meydana gelen Rings İstanbul’da 7 ve 8 katlı 24 blok bulunuyor. Peşinat vermeden, ödemelere taşından sonra başlandığı Rings İstanbul projesinde yer alan daireler 240 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Mayıs 2013’te teslim edilmesi planlanan projede, 1+1, 2+1, 3+1, 3+2 dubleks, 4+1 ve 4+2 dubleks konut tipleri yer alıyor. 


Gökyüzünde bahçe keyfi!


155 metrekare bahçeli müstakil evler

Erguvan İnşaat ve Demir İnşaat güvencesiyle Kurtköy’de hayata geçirilen W Bahçe, 18 bin metrekare yeşil alan üzerinde kuruluyor. Az katlı binalarda toplam 15 blok ve 136 daireden oluşan projede 155 metrekarelik tek katlı müstakil evlerde özel bahçe bulunuyor. Sınırlı sayıda konutun satışının devam ettiği projede fiyatlar 179 bin TL’den başlıyor. W Bahçe’de 1+1, 2+1 ve 3+1 konut seçenekleri bulunuyor. Ağustos 2013’te teslim edilmesi planlanan projede yürüme ve koşu yolları, açık-kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, 24 saat güvenlik, basketbol ve voleybol sahası, trambolin, kreş, tenis kortu, bisiklet parkuru, çocuk oyun alanları yer alıyor.


Gökyüzünde bahçe keyfi!


Kat bahçeleri ile büyülüyor

Esin Yapı güvencesiyle Zincirlikuyu’da hayata geçirilen Istanbloom, her kat için tasarlanmış açık ve kapalı yeşil alanlarıyla dikkat çekiyor. İstanbul manzarası eşliğinde tıpkı bahçeli bir evde yaşar gibi tüm mevsimlerin keyfini çıkarma fırsatı sunan projede, bahçeler projenin genelinde olduğu gibi çevresel duyarlılık gözetilerek tasarlanıyor. 5 bin 600 metrekare yeşil alanla kuşatılmış Istanbloom’u çevreleyen yeşil alan içerisinde en az derecede suya ihtiyaç duyan ıhlamur, erguvan ve gülübrişim gibi ağaçlar yer alıyor. 46 katlı tek blokta yükselen projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 2,5+1 dubleks, 3,5+1 dubleks ve 4,5+1 dubleks seçenekleri bulunuyor. Istanbloom’da daireler metrekaresi 6 bin 900 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 


Gökyüzünde bahçe keyfi!


Göl manzarasına karşı kahve keyfi 

Exen İstanbul, Çamlıca’da Sur Yapı güvencesiyle hayata geçiriliyor. Yatay ve dikey olmak üzere 2 bloktan oluşan projenin yatay bloğunda her dairenin kendine özel kat bahçesi bulunuyor. Konut sakinlerine yemek, sobhet ve kahve keyfini, yeşil ve maviyle iç içe göl manzarası eşliğinde sunan Exen İstanbul’da 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri sunuluyor. Fiyatların 277 bin TL’den başladığı projede, açık-kapalı fitness salonu, Türk hamamı, kreş, kuaför, vale, sosyal tesisler, kuru temizleme, fun golf alanı, concierge, bisiklet parkuru, lostra, resepsiyon hizmetleri, house keeping ve açık-kapalı otopark bulunuyor.  


Gökyüzünde bahçe keyfi!


Peyzajla zenginleştirilmiş bahçe ve teraslar

Biskon Yapı tarafından Bakırköy’de hayata geçirilen Referans Bakırköy, evinizde ferah bir yaşam alanı sunarken, kat bahçeleri ve geniş teraslarıyla da her an nefes almanızı sağlıyor. Tüm dairelerde peyzajla zenginleştirilmiş bahçe, teras ve balkonların yer aldğı Referans Bakırköy, konut ve home-ofislerden oluşuyor. Projedeki home ofisler 1+0, 1+1 ve 2+1, konutlar ise 2+1, 3+1, 4+1, 4+1+1 şeklinde tasarlanıyor. Projede yer alan konutların fiyatları 634 bin TL’den başlıyor 1 milyon 240 bin TL’ye kadar çıkıyor. Bakırköy Referans Evleri'nde, açık yüzme havuzu, doğal ışık alan kapalı basketbol sahası, fitness alanı, güneşlenme terasları, Türk hamamı, sauna, cafe, kreş ve doğal ışık alan kapalı yüzme havuzu bulunuyor. 


Gökyüzünde bahçe keyfi!


Kesintisiz deniz manzarasına karşı jakuzili kat bahçeleri

İstanbul’un en güzel noktalarından birinde, denizden karaya yaklaşanları bir deniz feneri formuyla karşılayan etkileyici mimarisi ile dikkat çeken Ottomare Suites, deniz manzarasına karşı, lavanta çiçeklerinin kullanıldığı jakuzili kat bahçeleri bulunuyor. Suitlerde canlı bitki örtüsünün kullanıldığı ve 7 metrekareden 96 metrekareye kadar ulaşan farklı büyüklükte kat bahçeleri ile dikkat çeken proje, lüks otel hizmetleri, Türkiye'de bir ilk olan ve projeye özel tasarlanan deniz limuzini hizmeti, ayrıcalıklı sosyal donatıları ve seçkin markaların yer alacağı alışveriş alanıyla İstanbul'un kalbinde prestijli ve seçkin bir yaşam sunuyor. Haziran 2013’te teslim edilmesi planlanan projede fiyatlar 870 bin 500 TL’den başlıyor. 


Gökyüzünde bahçe keyfi!


Adaların tam karşısında konumlanıyor

Özderici GYO tarafından Maltepe-Dragos’ta hayata geçirilen Nuvo Dragos, toplam 999 rezidans ve 7 mağazadan oluşuyor. E-5 Karayolunun deniz tarafında, adaların tam karşısında inşa edilen Nuvo Dragos, özgün ve modern mimarisi, yüksek inşaat kalitesi ile şehrin merkezinde, deniz ve adalar manzarası ile iç içe yaşama imkanı sunuyor. Kat bahçeli, deniz ve adalar manzaralı ortak teraslı ve geniş balkonlu/teraslı dairelerin yer aldığı projede, 1+1, 2+1 ve 3+1 konut seçenekleri yer alıyor. Projede fiyatlar 270 bin TL’den başlıyor. Nuvo Dragos’ta açık-kapalı yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, fitness center, basketbol sahası, tenis kortu,  çocuk oyun alanları, koşu parkurları, yürüyüş parkurları, dinlenme alanları, otopark ve güvenlik hizmeti yer alıyor.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön