17 / 05 / 2024

Gökyüzünde konfor!

 Gökyüzünde konfor!

Lüks hayata özgü, pahalı daireler olarak tanımlanan penthouse dairelerin adını lüks konutlarda sıkça duymaya başladık. Lükste sınırları zorlayan bu daireler, sunulan ayrıcalıklı hizmetlerle de konut sakinlerini ayrıcalıklı hissettiriyor. O projeler…



Batı’da son katlar için kullanılan bir ifade olan Penthouse daireler, son birkaç yıldır lüks konutlarda sıklıkla karşımıza çıkmaya başladı. Mimarlar tarafından, "özel bir girişe veya asansöre sahip ve bütün katı işgal eden, lüks hayata özgü ve pahalı daireler" olarak tanımlanan penthouse daireler, geniş teraslarıyla da konut sahiplerine ayırcalıklı bir yaşam sununuyor. Artık sadece üst katlarda değil orta ve üst katlarda da bulunmaya başlayan penthouse daireler, yüksek tavanlı olmaları, çatı katında olmasalar bile geniş teraslarının olması, residence dairelere sunulan hizmetlerin sunulması, otoparktan eve kadar çıkan asansörlerin bulunması ve geniş bir manzara sağlayan panoması ile yaşamanıza farklı bir boyut kazandırıyor.  İşte sizleri o ayrıcalığı yaşamaya davet eden daireler…


  Gökyüzünde konfor!


40. katta camların tamamı açılabiliyor

Saf GYO tarafından Acıbadem’de hayata geçirilen Akasya Acıbadem projesinin Residence etabında toplam 24 penthouse daire yer alıyor. Kule bloğunun 34 ile 40. katlar arasında yer alan ve sadece 24 adet üretilen penthouselar, Akasya Rezidans etabına özel tasarlanan bağlantı yollarıyla köprüye 5 dakikalık mesafesi, direk metro bağlantısı ve Anadolu yakasının cazibe merkezi olacak Akasya AVYM’ye asansör ile kolay ulaşımı gibi özellikleriyle büyük beğeni topluyor. Standardın çok üstünde 3 metre 30 santim net tavan yüksekliği olan penthouse daireler, İstanbul’u ayaklar altına seren kusursuz bir manzaraya sahip. 4 farklı temada, A+ dekorasyon seçenekleriyle dekore edilen penthouse’lar, 5 yıldızlı otel konforundaki rezidans hizmetleri ve hiçbir gökdelende olmayan 40. katta bile camlarının tamamen açılabilme özelliğiyle de ilgi görüyor. Mimarlar Workshop tarafından tasarlanan ve Avrupa’nın en iyi yüksek bina ödülüne sahip Rezidans Etabı’ndaki penthouse daireler, 172 metrekare ile 278 metrekare aralığında farklı seçeneklere sahip. 3 metre 30 santim tavan yüksekliği ile ferah mimarisi ile dikkat çeken penthouse dairelerin fiyatları ise 1 milyon 911 bin TL ile 3 milyon 459 bin 750 TL arasında farklılık gösteriyor.


  Gökyüzünde konfor!


Beyaz Residence Topkapı’da 1 milyon 43 bin TL’ye 4+1 penthouse

10 bin metrekare alan üzerinde yükselen Beyaz Residence Topkapı, Beyaz İnşaat güvencesiyle hayata geçiriliyor. Toplam 124 konuttan meydana gelen projede 6 adet penthouse daire yer alıyor. Beyaz Residence Topkapı’da büyüklükleri 231 metrekare ile 300 metrekare arasında farklılık gösteren 4+1 penthouse daireler 885 bin TL ile 1 milyon 43 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Teslimlerin hemen yapıldığı proje, E-5’e yakın konumu ile dikkat çekiyor. Beyaz İnşaat Beyaz Rezidans'ta; sauna açık-kapalı otopark, amfi tiyatro  2 adet kapalı yüzme havuzu, fitness salonu ve güvenlik hizmetleri bulunuyor.


  Gökyüzünde konfor!


Elite Side’ta 5+1 dubleks penthouse 600 bin TL

Şua İnşaat tarafından Pendik’te hayata geçirilen Elite Side projesinde 5+1 dubleks penthaouse daireler yer alıyor. Büyüklükleri 230 ile 232 metrekare arasında değişen daireler 600 bin ile 670 bin TL arasında farklılık gösteren fiyatlarla satışa sunuluyor. . Eylül 2013’te teslim edilmesi planlanan projede, anlaşmalı bankalar aracılığıyla 60 aya kadar yüzde 0,81 ve 120 aya kadar ise yüzde 0,86 faiz oranlarıyla kredi kullanılabiliyor. 17 bin metrekare alan üzerinde yükselen  Elite Side’ta toplam 300 konut yer alıyor.Elite Side Evleri'nin ortak alanlarında fitness salonu, açılıp kapanabilen yüzme havuzu, Türk hamamı, kafeteryalar ve spor alanları bulunuyor.  Pendorya, Viaport AVM'ye çok yakın bir noktada yer alan Elite Side Evleri, Kadıköy metrosu ve  Marmaray  hattı duraklarına 300 ile 500 metre mesafede bulunuyor. Ayrıca Formula 1 pisti, Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na da yakın olan Elite Side projesinde alt blok olarak yer alan ticari üniteler de bulunuyor.



  Gökyüzünde konfor!



Bulutların üstünde konfor sunuyor

İstanbul’un iş merkezi olarak bilinen 42 Maslak projesinde toplam 14 adet penthouse daire yer alıyor. 2014 yılında sahiplerine teslim edilecek olan projede penthouse dairelerin fiyatı 5 milyon dolardan başlıyor. Eski çorap fabrikası arazisi üzerinde konumlanan 42 Maslak, İngiliz Chapman Taylor ve Piramit Mimarlık’tan Turgut Toydemir tarafından tasarlanıyor. Proje, 5 yıldızlı otel, 57 metrekarelik satılık A Plus ofis ve 32 bin metrekarelik alışveriş ve yaşam alanlarından oluşuyor. 


  Gökyüzünde konfor!



Canan Residence’ta 213 metrekare 3+1 penthouse 1 milyon 300 bin TL

Canan Yapı tarafından hayata geçirilen Canan Residence, 12 bin metrekare alan üzerinde 18, 22 ve 32 katlı 3 bloktan oluşuyor. Toplam 296 konuttan meydana gelen projede, 1 adet penthouse dairenin satışı devam ediyor. 213 metrekare büyüklüğe sahip 3+1 penthouse daire 1 milyon 300 bin TL’den satışa sunuluyor. Yüzde 25 peşinatla ev sahibi olunabilen projede, yarı olimpik yüzme havuzları, sinema salonu, çocuk oyun alanları, tenis kortu, squash salonu, basketbol sahası, otopark, spa merkezi, fitness merkezi, pilates - yoga salonu ve çocuk havuzu bulunuyor.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön