29 / 04 / 2024

Gölcük kentsel dönüşümde ilk adım atıldı!

Gölcük kentsel dönüşümde ilk adım atıldı!

Gölcük'te yapımı planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak geçtiğimiz gün Gölcük Belediyesi'nde proje ihalesi yapıldı. İhaleye 3 fırına dosya gönderdi. İhalenin sonuçları, Kurban Bayramı tatilinden sonra açıklanacak.




Gölcük'te yapımı planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak geçtiğimiz gün Gölcük Belediyesi'nde proje ihalesi yapıldı. İhaleye 3 fırına dosya gönderdi. İhalenin sonuçları, Kurban Bayramı tatilinden sonra açıklanacak Toplantıya komisyon üyeleri katıldı. 


17 Ağustos Depremi'nde büyük hasar alan Gölcük'te yapımı planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili ilk adımlar atıldı. Geçtiğimiz gün Gölcük Belediyesi'nde, kentsel dönüşüm projesi için ihale yapıldı. İhale için yapılan toplantı, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş yönetiminde gerçekleşti. Toplantıya, Tektaş'ın yanı sıra komisyon üyeleri katıldı. İbrahim Tektaş, yapılan toplantıda bir konuşma yaptı ve "Burada, Gölcük'te yapımını planladığımız Kentsel Dönüşüm Projesi için toplanmış bulunmaktayız. İlçemizde Merkez Mahallesi, Başkan Yardımcısı Tektaş, ihaleye katılan firmaların dosyaları hakkında bilgiler verdi. 


Dumlupınar Mahallesi, Denizevler Mahallesi, Sivri Tepe Mevkii, Hisareyn Kara köprü Mahallesi sınırları içinde kalan bir kısım alana ilişkin hak sahipliği tespiti, gayrimenkul değerleme, mevcut durum analizi, eylem planı, imar planı, kentsel tasarım projesi, mimari avan proje, dönüşüm modeli ve uzlaşma süreci danışmanlık hizmeti alım işi için bizlere teklif veren firmaların dosyalarını inceleyeceğiz. Projenin yaklaşık maliyetinin 1 milyon 940 bin 765 Türk Lirası 66 Kuruş olarak belirlendi" dedi. 



FİRMALARIN TEKLİFLERİ OKUNDU 


Projenin ihale süreci ile ilgili olarak 3 firma teklif getirdi. Tekliflerin ulaşım sırasına göre açıldığı toplantıda ilk olarak Doğukan İmar'ın teklifi gözden geçirildi. Evrakların gözden geçirilmesinin ardından firmanın verdiği teklif okundu. Firmanın teklifi 1 milyon 750 bin lira oldu. Bir sonraki firma olan  Ankara  imar'ın evrakları da incelendi ve teklifi okundu. Bu firma, 1 milyon 150 bin liralık bir teklif sundu. Son olarak Anakent Planlama'nın evrakları kontrol edildi. Bu firmanın teklifi ise 1 milyon 400 bin lira oldu. Tekliflerin ardından bir firmanın da teşekkür mektubu okundu. 

Belediye Başkan Yardımcısı ibrahim Tektaş, "Belgeleri inceleyip ihaleyi neticelendireceğiz. Sonuç, Kurban Bayramı tatilinden sonra açıklanacak" dedi. 


Gölcük Postası


Geri Dön