02 / 05 / 2024

Gonca Paşolar kimdir?

Gonca Paşolar kimdir?

Mimar Gonca Paşolar, EAA-Emre Arolat Architects’in kurucularındandır. Paşolar, 2011'de Zorlu Center, Yalıkavak Konutları ve Maslak No.1 Ofis Kulesi projeleriyle Green Good Design Awards ödüllerini kazandı. Peki Gonca Paşolar kimdir?



Gonca Paşolar kimdir?


Gonca Paşolar, 1974'de İsviçre’nin Bern şehrinde doğdu. 1996'da ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde mimarlık lisans eğitimini tamamladı.


Paşolar, 1997'de Ankara’da Çağıl Mimarlık Ofisi’nde Proje Mimarı olarak çalışmaya başladı. 1999'da ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Gonca Paşolar, 2000 yılında İstanbul’da PIM Proje Yönetimi ve Mimarlık ofisinde Proje Mimarı olarak çalışmaya başladı.


Mimar Paşolar, 2002'de Alişan Çırakoğlu ile birlikte çalışmaya başladı.  Aynı yıl kariyerine Arolat Architects’te Proje Sorumlusu Mimar olarak devam etti.


Gonca Paşolar, 2004'te Emre Arolat ile birlikte EAA-Emre Arolat Architects’i kurdu.


2006'da Dalaman Havalimanı yapısı Türkiye’den katılımlarda ilk kez uluslararası ‘AR Awards for Emerging Architecture, Highly Commended’ ödülünü kazandı.


EAA-Emre Arolat Architects tarafından düzenlenen ve ofisin ürünlerinin bağlamsal bir çerçevede ele alındığı ‘…nazaran’ adlı sergi, Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri ve Trabzon’da sergilendi. Serginin yanısıra Milli Reasürans TAŞ tarafından ‘…nazaran’ sergi kataloğu yayınlandı.


2007'de Gonca Paşolar'ın YEM tarafından hazırlanan ‘Dalaman Airport’ kitabı yayınlandı. ‘…nazaran’ sergisi dijitalleştirilmiş ve güncellenmiş olarak 2008'de Torino’da açıldı.


Zorlu Center projesi ‘Master Plan’ kategorisinde ‘Cityscape Dubai Special Award’ ödülünü kazandı.

Minicity Model Parkı Projesi ‘AR Awards for Emerging Architecture, Commended’ ödülünü kazandı.


2009'da Tekfen Kağıthane Ofisleri’ projesiyle ‘Ofis Yapıları’ kategorisinde, ‘Milas Golf Oteli’ projesiyle de ‘Perakende ve Rekreasyon Yapıları’ kategorisinde ‘MIPIM Architectural Review Future Project Awards, Commended’ ödüllerini kazandı.


Zorlu Center, Zorlu Konak Residences, Lara Kervansaray Oteli ve Kongre Merkezi ve Santralistanbul Çağdaş Sanatlar Müzesi projeleri European Property Awards 2009 ödüllerini kazandı.


7800 Çeşme Konutları ve Oteli 2009 Emirates Glass Leaf Awards tarafından ‘Yılın En İyi Çok Amaçlı Yapısı’ olarak ödüllendirildi.


Paşolar, 2010'da ‘Europe 40 Under 40′ ödülünü alarak Avrupa’nın 40 yaş altındaki en iyi 40 mimarından biri oldu.

Santralistanbul Çağdaş Sanatlar Müzesi ile ‘International Architecture Awards’ ödülünü aldı. 7800 Çeşme Konutları ve Oteli, Folkart Narlıdere Konutları, Kağıthane OfisPark ve Raif Dinçkök Kültür Merkezi projeleri ’2010 European Property Awards, Highly Commended’ ödüllerini aldı.


Minicity Maket Parkı ve Maksimum Evler projeleriyle Cityscape Dubai Awards 2010′da ‘En İyi Rekreasyon Yapısı’ ve ‘En İyi Konut Yapısı’ ödülleri’ni aldı.


Zorlu Konak Residence, Bodrum Büyük Kulüp, Raif Dinçkök Yalova Kültür Merkezi, Varyap Alışveriş ve Kültür Merkezi, Eyüp Belediyesi Evlendirme Dairesi, 7800 Çeşme Konutları ve Oteli ve Minicity Maket Parkı Yapısı 2010 Cityscape Dubai Awards ‘Highly Commended’ ödüllerini kazandı.


2011'de Varyap Merkez Alışveriş ve Kültür Merkezi projesi ‘Retail and Leisure’ kategorisinde, Zorlu Center projesi ise ‘Regeneration and Masterplanning’ kategorisinde MIPIM AR Future Project Awards 2011 ödülleri’ni aldı.


Zorlu Center, Yalıkavak Konutları ve Maslak No.1 Ofis Kulesi projeleriyle Green Good Design Awards ödüllerini aldı.



Gonca Paşolar ve EAA-Emre Arolat Architects iletişim bilgileri!


Adres: Nispetiye Mah. Aytar Cad. No:24 Kat: 3-4 34340 1. Levent İstanbul, TR

Tel: +90 212 284 7073 pbx

Fax: +90 212 284 7063

E-Mail: [email protected]

Web: www.emrearolat.com


Geri Dön