17 / 05 / 2024

Mimar Gonca Paşolar kimdir

Mimar Gonca Paşolar kimdir

Mimar Gonca Paşolar, EAA-Emre Arolat Architects’in kurucularındandır. Paşolar, 2011'de Zorlu Center, Yalıkavak Konutları ve Maslak No.1 Ofis Kulesi projeleriyle Green Good Design Awards ödüllerini kazandı. Peki Gonca Paşolar kimdir?

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2.5 yıl sonra açılacak!

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olarak bilinen ve Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camisi inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla 2.5 yıldan sonra ibadete açılıyor.

Cedid Ali Paşa Camisi gelecek ramazanda açılacak!

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Mimar Sinan'ın Selimiye'yi inşa etmeden 20 yıl önce yaptığı Cedid Ali Paşa Camisi, gelecek ramazanda açılacak..

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından Tekirdağ'da denize hakim bir tepede Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, restorasyonun ardından yarın ibadete açılmaya hazırlanıyor..

Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü yıkıldı! 

Mimar Sinan'ın 451 yıllık eseri olan Beyoğlu'ndaki Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü restorasyon ihalesini alan firma tarafından yıkıldı. 

Tarihi Siyavuşpaşa Köşkü sanat evi oluyor!

1571 yılından Mimar Sinan tarafından yapıldığı tahmin edilen Siyavuşpaşa Köşkü sanat galerisi ve atölyesi olarak hizmete açılacak. 

Yüksek Mimar Özen Otağ vefat etti!

Yüksek Mimar Özen Otağ vefat etti. Cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Paşa Köprüsü Aile Kabristanı'na defnedilecek.

Edirne Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor!

1565 yılında Mimar Sinan tarafından Edirne'de yaptırılan Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor. Çarşı, alışverişin odağı olmaya devam ediyor.

Kılıç Ali Paşa Hamamı'na restorasyon ödülü!

Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden biri olan Kılıç Ali Paşa Hamamı, aslına uygun restorasyonuyla ödüle layık görülmeye devam ediyor.

Mimar Sinan'ın Kocaeli'deki 438 yıllık eseri yenileniyor!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 1579 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan 438 yıllık Pertev Mehmet Paşa Camii, 3 yıl sürecek kapsamlı bir restorasyona girdi.

İlber Ortaylı, Şemsi Ahmet Paşa Camii tartışmasına katıldı!

Mimar Sinan’ın elinden çıkma Şemsi Ahmet Paşa Camii, tartışmalarına Prof. Dr. İlber Ortaylı da katıldı.

Üsküdar Şemsi Paşa Cami tartışmasında son nokta!

İBB, Mimar Sinan'ın önemli eserlerinden biri olan Üsküdar'daki tarihi Şemsi Paşa Camisi'nin önünde yapılması planlanan yaya yolu çalışmasının durdurulduğunu açıkladı.

Sokullu Mehmet Paşa Camii yeniden açıldı!

Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa tarafından 1578 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan Sokullu Mehmet Paşa Camii restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

Mimar Gonca Paşolar kimdir Haberi

Mimar Gonca Paşolar kimdir

Gonca Paşolar kimdir?


Gonca Paşolar, 1974'de İsviçre’nin Bern şehrinde doğdu. 1996'da ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde mimarlık lisans eğitimini tamamladı.


Paşolar, 1997'de Ankara’da Çağıl Mimarlık Ofisi’nde Proje Mimarı olarak çalışmaya başladı. 1999'da ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Gonca Paşolar, 2000 yılında İstanbul’da PIM Proje Yönetimi ve Mimarlık ofisinde Proje Mimarı olarak çalışmaya başladı.


Mimar Paşolar, 2002'de Alişan Çırakoğlu ile birlikte çalışmaya başladı.  Aynı yıl kariyerine Arolat Architects’te Proje Sorumlusu Mimar olarak devam etti.


Gonca Paşolar, 2004'te Emre Arolat ile birlikte EAA-Emre Arolat Architects’i kurdu.


2006'da Dalaman Havalimanı yapısı Türkiye’den katılımlarda ilk kez uluslararası ‘AR Awards for Emerging Architecture, Highly Commended’ ödülünü kazandı.


EAA-Emre Arolat Architects tarafından düzenlenen ve ofisin ürünlerinin bağlamsal bir çerçevede ele alındığı ‘…nazaran’ adlı sergi, Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri ve Trabzon’da sergilendi. Serginin yanısıra Milli Reasürans TAŞ tarafından ‘…nazaran’ sergi...