05 / 05 / 2024

Google Earth KOBİ'lerin tercihi oldu!

 Google Earth KOBİ'lerin tercihi oldu!

Aybars Görpe, Google Earth taban programını kullanarak oluşturduğu yazılımla Türkiye’nin tek 3 boyutlu sektör rehberini yaptı...




KOBI’ler artık kendilerini Google Earth üzerinden 3 boyutlu olarak tanıtabilecek. Bunu da yapan yine bir KOBİ. DVisualEarthz firmasın kurucusu Aybars Görpe çeşitli şirketlerin pazarlama departmanlarında yöneticilik yaparken sektördeki açığı görerek oluşturduğu yazılımla Türkiye'nin tek 3 boyutlu sektör reh berini yapmayı başardı. İnşaat, turizm, perakende sektörlerinden bir çok projeyi Google Earth taban programı ile 3 boyutlu ortama taşıyan Görpe'nin hedefi bunu tüm Türkiye'ye yaymak. 3D LocationE arth.com projesini hayata geçir meden önce, global şirketlerin pa zarlama departmanlarında yöne ticilik yaptığını anlatan Görpe, ‘ ‘Ürün ya da hizmet sunan işletmelerin, hem kendilerini, hem de bayii ve mağazalarını internet üzerinde görsel olarak yeteri kadar sergileyemediklerini düşünüyordum. Aynca, sektörleri internet üzerinde tek çatı altında buluşturan rehber niteliğinde pek çok portal projesi olmasına karşın bunların kullanıcılarına çok fazla alternatif çözümler sunama dığım görüyordum. Bunun üzerine, Google Earth taban programını kullanan bir yazılım oluşturduk ve Türkiye'nin tek 3 boyutlu sektör rehberi 3DLocationEqrth.com projesini hayata geçirdik" dedi.


Şu anda 80’in üzerinde farklı sektörden 20 bini aşkın kayıtlı firmanın yer aldığı sitede, 3 bin 500’ün üzerinde 3 boyutlu bina yer aldığını dile getiren Görpe, "3DLocationEarth. com ile KOBİ'ler uygun maliyetlerle dünyaya açılma fırsatı ya¬kalıyor. Projeye en çok inşaat, emlak, turizm, perakende ve AVM sektörleri ilgi gösteriyor. 3DLocationE arth.com sayesinde emlak danışmanlık şirketleri, portföylerindeki tüm satılık ve kiralık gayrimen kulleri harita üzerinde müşterilerine gösterebilme, 3 boyutlu olarak ta- nıtabilme ve tüm bunlan fazla zaman, emek ve bütçe harcamadan yapabilme fırsatına sahip oluyor. Aynı zamanda bir çok turistik tesis ve alışveriş merkezleri de 3 boyutlu olarak tesislerini tanıtabiliyor'' diye konuştu. Görpe ayrıca başta İstanbul olmak üzere ülkemizin önemli tarihi ve turistik eserlerini 3 boyutlu olarak modelleyip, Google Earth izerinden tüm dünyanın ziyaetine actıkırını ifade ederek  hedeflerinin Türye'yi 3 boyutlu biçime taşımak olduğunu aktardı.





GOOGLE’IN DA DİKKATİNİ ÇEKTİ


Aybars Görpe'in projesi Google'ın da dikkatini çekmiş. Görpe, "Geçtiğimiz mart ayında Google'ın Zürih'teki merkezine davet edildik. Bu sayı Google yetkililerinin dikkatini çekmiş. Düzenledikleri bir toplantıya bizi de çağırdılar, Orada 3DLocationE arth.com projesini anlattık. Projemiz kendilerinin çok hoşuna gitti. Sistem, Google Earth üzerindeki 3 boyutlu bina sayısını artırdığı için onların da yararına olan bir uygulama. Karşılıklı faydaya dayalı bir ilişki var şu anda aramızda" diye konuştu.


Türkiye



Geri Dön