30 / 04 / 2024

Google'a beklenen özellik geliyor! Milyarlarca Android cihaz kullanacak

Google'a beklenen özellik geliyor! Milyarlarca Android cihaz kullanacak

Tile ve Apple gibi, Google da artık eksik gadget'larınızı bulmak için diğer kişilerin sahip olduğu cihazlara güvenecek. Ancak şirket, gizliliğin önceliklerinin başında geldiğinde ısrar ediyor.



Google, Find My Device platformunu genişletiyor ve modernize ederek Apple ve Tile'ın konum izleme çözümleriyle uyumlu hale getiriyor. Bugünkü I/O 2023 açılış konuşmasında Google'dan Sameer Samat, kulaklıklar, tabletler ve diğer ürün kategorilerinin önümüzdeki aylarda Cihazımı Bul'a ekleneceğini duyurdu. (Bunlardan bazıları zaten destekleniyor, ancak birçok ek cihaz göreceğinize güvenebilirsiniz.) Daha da önemlisi, kayıp cihazınıza ping atmak ve yerini belirlemek için başka kişilere ait cihazları kullanan geniş bir ağ haline gelecek.

Samat, "Dünya çapındaki milyarlarca Android cihazdan oluşan bir ağ tarafından destekleniyor," dedi. Tile, Chipolo ve diğer üçüncü taraflar güncellenen programa katılacak. Google Başkan Yardımcısı, "En başından beri, ağı gizliliği koruyacak şekilde tasarladık," diye ekledi ve cihaz konum verilerinin şifrelendiğini ve şirket tarafından görüntülenemeyeceğini belirtti.

Samat ayrıca bu konum izleme ürünlerinin kötü niyetli kullanım potansiyeline de değindi. Bilinmeyen izleyici uyarıları, Apple AirTags dahil olmak üzere bir izleme cihazının sizinle birlikte seyahat ettiğini ortaya çıkaracak ve iki şirketin kolaylık sağlamak amacıyla bu araçlarla takip edilmeyi önlemek için nasıl birlikte çalıştıklarından bahsetti.

Google a beklenen özellik geliyor! Milyarlarca Android cihaz kullanacak

"Cihazımı Bul", çeşitli işletim sistemleri ve üreticiler tarafından sunulan, kaybolan veya çalınan cihazınızı bulmanıza ve izlemenize yardımcı olan bir özelliktir.

Cihazımı Bul, Android cihazlarda yerleşik bir özelliktir. Kullanmak için cihazınızın internete bağlı olduğundan ve konum servislerinin etkinleştirildiğinden emin olun.


Geri Dön