05 / 05 / 2024

Android telefonlara bakın hangi özellik geliyor? Çok şaşıracaksınız!

Android telefonlara bakın hangi özellik geliyor? Çok şaşıracaksınız!

Android telefonlar için devrim niteliğinde bir özellik geliyor. Uydu telefonu şirketi Qualcomm, android telefonlara yönelik o özelliği duyurdu.



Yeni gerçekleşen bir işbirliği android telefon teknojisinde çok şeyi değiştirecek. Uydu telefonu şirketi Iridium ve çip üreticisi Qualcomm tarafından açıklanan işbirliği sonucu, 2023 yılı sonuna doğru üst model Android telefonlarda artık uydu bağlantısı özelliği de olacak.

Buna göre, artık hücresel ağa bağımlı olmaksızın internet bağlantısı kurmak android işletim sistemli telefon kullanıcıları için mümkün hale geliyor. Bu konuda  Google’ın kıdemli başkan yardımcısı Hiroshi Lockheimer, kısa süre önce Twitter’da yaptığı paylaşımlarda gelecekteki Android telefonların doğrudan uydu bağlantılarını destekleyebileceği bilgisini vermişti.

GELİŞ TARİHİ YIL SONU

 Qualcomm’un açıkladığı işbirliğiyle, bu yılın sonlarında yeni Android telefonlara uydu bağlantısı özelliği eklenmiş olacak.  Bu sayede telefon sinyalinin çekmediği yerlerde dahi  acil durumlarda mesaj gönderilmesi ve alınması mümkün hale gelecek. Android telefonların önemli bir kısmı Qualcomm’un ürettiği çiplerle çalışıyor. Apple ve iPhone, telefon modellerine bu özelliği Eylül 2022’de getirmişti.

Habertürk’ün haberine göre, söz konusu özelliği telefonlarına ekleyip eklememek konusunda karar ise Android telefon üreticilerine ait olacak. Iridium şirketi ilk uydusunu 1997’de uzaya gönderirken, ilk uydu telefonunu hizmete sokmuştu.


Geri Dön