29 / 04 / 2024

Vatandaştan bu ürüne şikayet yağdı! Okuyunca çok şaşıracaksınız!

Vatandaştan bu ürüne şikayet yağdı! Okuyunca çok şaşıracaksınız!

Türkiye’de tüketicilerin özellikle internetten yaptığı alışverişlerde aldığı ürünlerle ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Peki geçtiğimiz yıl tüketici en çok hangi üründen şikayet etti ve eğer aldığınız ürün umduğunuz gibi çıkmadıysa ne yapmanız gerekiyor?



Türkiye genelinde geçtiğimiz sene tüketici hakem heyetlerine toplam 635 bin 363 başvuru yapıldığı ve bunlardan 601 bin 961’ine ilişkin karar verilirken, uyuşmazlıkların yaklaşık yüzde 50’sinin tüketiciler lehine karara bağlandığı açıklandı.

Diğer taraftan tüketici hakem heyetlerine 2022 senesinde yapılan başvuruların toplam parasal değeri yaklaşık 1,5 milyar lira olduğu bildirildi.

 Vatandaştan bu ürüne şikayet yağdı! Okuyunca çok şaşıracaksınız!

YÜZDE 62’Sİ E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURDU

Verilen bilgiye göre, tüketici hakem heyetlerine e-Devlet üzerinden başvuru yapma imkanı bulunurken Tüketici Bilgi Sistemi aracılığıyla tüketiciler elektronik ortamda başvurularını kolay şekilde yapıldı.

Vatandaşlardan, geçtiğimiz sene 390 bin 673 başvuru e-Devlet üzerinden iletilirken, tüketici hakem heyetlerine geçen yıl yapılan başvuruların yaklaşık yüzde 62’si e-Devlet üzerinden elektronik geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön