24 / 05 / 2024

Android telefonlara bakın hangi özellik geliyor? Çok şaşıracaksınız!

Android telefonlara bakın hangi özellik geliyor? Çok şaşıracaksınız!

Android telefonlar için devrim niteliğinde bir özellik geliyor. Uydu telefonu şirketi Qualcomm, android telefonlara yönelik o özelliği duyurdu.



Şirket 2019’da 75 yeni uydu dahil ederek uydu altyapısını güncellemişti.  780 kilometre yükseklikte konumlanan bu uydular aracılığıyla Android kullanıcıları, dünyanın her noktasından mesaj alıp gönderebilme imkanına sahip olacak. Bu özelliğin gelecek yıllarda tabletler, laptoplar ve otomobillere de dahil edilmesi öngörülüyor.

Android telefonlara bakın hangi özellik geliyor? Çok şaşıracaksınız!

DAHA PAHALI OLABİLİR

Uydu bağlantısı hizmeti sadece acil durum mesajlarıyla sınırlı kalmayacak ama bunun ücretli bir hizmete dönüştürülmesi tahminler arasında. Elon Musk’ın Starlink şirketinin de benzer bir şekilde uyduları aracılığıyla internet bağlantısı hizmeti bulunuyor. Uydu kanalıyla internete bağlanmak hızlı ve güvenilir bir yöntem olarak görülse de, fiber kablolarla bağlanmaya kıyasla çok daha maliyetli bir hizmet. Android telefonlardaki bu özelliğin bazı ülkeler tarafından kısıtlanması da söz konusu. Çin ve Hindistan’ın da dahil olduğu bazı ülkelerde, halihazırda uydu telefonlarının kullanımı yasak.

Yeni telefon alacaklar müjde! Cep telefonu kredisi bakın ne kadar arttı?

Vestel’in efsane retro serisi kırmızı bulaşık makinesi kaç TL? 6 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Spor tutkunları kaçırmayın! ŞOK’ta pilates topu 24,90 TL, egzersiz matı 69,95 TL! 7 Ocak 2023 Fiyat Listesi


Geri Dön