27 / 04 / 2024

Gözlemio Türkiye'de 5 yılda 100 şube açacak!

Gözlemio Türkiye'de 5 yılda 100 şube açacak!

Gözlemio, geleneksel gözleme lezzetini kurumsal bir formata dönüştürdü. İlk şubesi Şişli'de açılan Gözlemio'nun kurucuları, 5 yılın sonunda Türkiye genelinde 100 şube açmayı hedeflediklerini belirtti...



Gözleme çeşitleriyle bir marka yaratan Gözlemio kurucuları Ömer Soylu ve Tahir Tuluk, daha hızlı büyümek için franchise verecek. Beş yılın sonunda Türkiye'de 100 şubeye ulaşılması hedefleniyor. Franchise giriş bedeli olarak 100 bin TL alınıyor.

Ekonomist Dergisi'nden Burcu Tuvay'ın haberine göre; geleneksel lezzetlerimiz artık kurumsal bir formata bürünerek girişimciler için yeni iş modelleri yaratmaya başladı. Gözleme de bu yeni nesil iş modelleri arasına girdi. Gözlemio, 2018 yılında Ömer Soylu ve Tahir Tuluk tarafından kuruldu. Üniversitelerle, gastronomi eğitim merkezleriyle, ünlü şeflerle, akademisyenlerle görüşmeler yaparak Gözlemio'nun rotasını belirleyen Soylu ve Tuluk bir AR-GE merkezi kurdu. Bir yıl boyunca hem ürün geliştirme hem konsept oluşturma hem de gözlemenin pişirileceği ekipmanla ilgili çalışmalar yapıldı. Sayısız tadım sonrasında ekşi mayalı özel gözleme hamurunun formülü bulundu.

40 BİN TL KAR

Gözlemio markasıya ilk mağaza İstanbul Şişli'de açıldı. Ardından da Meydan AVM şubesi faaliyete geçti. Marka, franchise vererek büyümesini sürdürecek. Ömer Soylu, bu yıl Beşiktaş ve Kadıköy başta olmak üzere İstanbul'da 10 franchise şube açmayı hedeflediklerini söylüyor. Soylu ve Tuluk'un hedefi beş yıl sonunda 100 şubeye ülke genelinde hizmet vermek. Bir dünya markası olma hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden Tahir Tuluk, Türkiye'nin ardından master franchise vererek ABD, İngiltere ve Almanya'da da şube açacakları bilgisini veriyor.

Franchise giriş bedeli olarak 100 bin TL alınıyor. Tahir Tuluk, ilk beş franchisedan bu bedelin alınmayacağını söylüyor. Bir şubenin toplam yatırım maliyeti ise bulunduğu lokasyona ve büyüklüğüne göre 350 bin ile 500 bin TL arasında değişiyor. Ömer Soylu, bir şubenin aylık brüt karının 20 bin ile 40 bin TL arasında değiştiğini vurguluyor. Şubelerin ortalama büyüklüğü ise 100 metrekare. Bu iş modeli için cadde mağazacılığı konseptiyle büyümek hedefleniyor. Şubelerden aylık ciro üzerinden yüzde 5 royalty alınıyor.

İŞİN AYNASI

Uygun yer: İlk etapta İstanbul'da büyümek hedefleniyor. Beş yıl sonunda Türkiye genelinde 100 şubeye ulaşılması hedefleniyor.

İlk sermaye: Franchise giriş bedeli olarak 100 bin TL alınıyor. İlk beş yatırımcıdan bu bedel alınmayacak.

Ciro hedefi: Bir şubenin aylık brüt karı 20 bin TL ile 40 bin TL arasında değişiyor.

Kar marjı: Ortalama yüzde 40. Bayilerde aranan özellikler: İşinin başında durabilecek, yeterli finansmana sahip ve hizmet sektöründe deneyimli kişiler tercih ediliyor.

 

 


Geri Dön