11 / 05 / 2024

Gözler asgari ücret zam toplantısında! Asgari ücret komisyonu 2. toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

Gözler asgari ücret zam toplantısında! Asgari ücret komisyonu 2. toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

Asgari ücret zammı için ilk toplantı 13 Haziran'da gerçekleşti. Asgari ücret tespit komisyonu ikinci toplantısı için ise bekleyiş sürüyor. Peki, asgari ücret komisyonu ne zaman, saat kaçta toplanacak?



ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOLANACAK?

NTV'de yer alan detaylara göre, doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamına ilişkin çalışmalar hızlandırıldı.

İlk toplantısını 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önderliğinde yapılan komisyon, ikinci toplantısını bugün saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları sunacağı toplantıda, asgari ücret ara zammı için pazarlık yapılacak.

Komisyon toplantısından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay saat 14.00'te bir araya gelecek.

Gözler asgari ücret zam toplantısında! Asgari ücret komisyonu 2. toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Bu kapsamda işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, brüt 10 bin 8 Türk Lirası, net 8 bin 506 Türk Lirası olarak uygulanan mevcut rakama yapılacak artışı belirlemek için bugün ikinci kez toplanacak.

Gerçekleşecek olan üçüncü toplantı sonrasında asgari ücret ara zammının açıklanması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISINDAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Haber Global ekranlarında canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz milyonların beklediği Asgari ücret ara zammına ilişkin açıklama yaptı.

Yılmaz, "Ümit ederiz ki bu üç kesim bir ortak noktada anlaşsınlar, o da enflasyona karşı çalışanlarımızın ezdirilmemesi. Bir sürü dengeyi dikkate almak durumundasınız. Bir taraftan işverenlerin de perspektifine bakmamız lazım. İşletmelerimiz de ayakta kalacak ki daha fazla insana iş imkanı sağlasınlar. Şimdiden nasıl bir sonuç çıkacağını söyleyemeyiz. Bekleyip göreceğiz" diye belirtti.

TOKİ'den aylık 2 bin TL taksitle konut fırsatı! Resmen tek tek açıklanan bu başvuru tarihlerini sakın kaçırmayın!

Euro yeni haftaya yükselişle başladı! Euro/TL bugün ne kadar? Euro/TL kaç lira? 19 Haziran Pazartesi Euro/TL kuru

Kurban Bayramı'na günler kala dolandırıcılıklar arttı: 3-4 bin TL'ye kurban bağışı alınıyor! Aman dikkat! 


Geri Dön