06 / 05 / 2024

Gram altın 1600 lira olacak! Piyasa Kahini İslam Memiş'in verdiği tarih yaklaşıyor

Gram altın 1600 lira olacak! Piyasa Kahini İslam Memiş'in verdiği tarih yaklaşıyor

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları tedirgin edecek açıklamalarda bulundu. Memiş, şu an ana kadar söylenmiş en yüksek rakamı söyleyerek, gram altın için 1600 lirayı işaret etti. İşte detaylar…



AĞUSTOS SONUNU BEKLEYİN

Memiş, değindiği tüm bu konulara ek olarak ise gram altın ve gümüş emtialarının ne zaman alınacağına dair de açıklamalarda bulundu. Memiş, "Gümüş - altın arasında ciddi şekilde baskılanma mevcut. Ben, gümüşe dokunmayı düşünüyorum. Ama gram altın ve dövizimi sattım. Yakın zamanda bir hamle daha yaratacağız. Euro - dolar paritesi düşüyor.

Toparlanır ise sıfırlanır. Çok büyük düşüş olacağını öngörmüyorum. 18, 30 lira - 18, 50 lira arasında dalgalanmasını öngörüyorum. Gün içinde bunu değerlendiriyorum. Gram altında 1010 TL seviyesi; destek seviyesi.

1000 TL altına sarkması mümkün değil. Makas aralığına yatırımcının dikkat etmesi lazım. Orta ve uzun vadeyi ise göz önüne almak şartı ile yatırım gerçekleştirilmeli Gram altında geri çekilme yaşanabilir. Ağustos ayının sonuna kadar beklemek mantıklı bir hareket" ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN 1600 LİRA

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’in gram altına dair önemli açıklamaları ise şu şekilde:

"Gram altın 1450 TL olur ise satmayın. Gram altında satış yaşanmaz. Yılın sonundaki öngörülerim ise 1450 TL olacak. Altın, herhangi bir şeye yatırım isteği şeklinde ise satış gerçekleşir. Gelecek yıl 1600 TL görebilir. Fırsat nisan ayı idi. Ağustos ayını şans ayı olarak öngörüyorum.

Küresel risk iştahı ise yüksek ve dolar değer kazanmış olunca yatırımcılar nakitlerini riskli olan varlıklara yönlendiriyor. Güvenli liman olarak görülen altın ise değerini kaybediyor.

 Gram altın 1600 lira olacak! Piyasa Kahini İslam Memiş in verdiği tarih yaklaşıyor

EDİTÖR NOTU: Bu haber 16 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.48'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,96 Türk Lirası, euro 18,04 Türk Lirası, altının gramı ise 1039 Türk Lirası değerinde.

Ucuz konut için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni açıklama! TOKİ fırsatlarını kaçırmayın! Ucuza ev alın

Her aileye 1500 lira verilecek! Başvuru tarihini sakın kaçırmayın

İkinci el otomobil satışında yeni dönem! Otomobilde fiyatları düşürecek yönetmelik geldi

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön