07 / 05 / 2024

Gram altın 2 bin lira! Doları adım adım bilen Selçuk Geçer tir tir titretti

Gram altın 2 bin lira! Doları adım adım bilen Selçuk Geçer tir tir titretti

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer, bu sefer gram altına değindi. Milyonlarca kişinin pür dikkat dinlediği Selçuk Ger, gram altın için, “2 bin lira olacak” dedi. İşte detaylar…



ENFLASYON AÇIKLAMASI

Resmi şekilde açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği göstermediğini belirten Selçuk Geçer, gerçek enflasyonda karşılık gelen doların 37 lira olduğunu söyledi. Geçer, yeni açıklanan enflasyonun ise 40 TL’ye denk geldiğini ifade etti. Dolar hakkında yüksek tahminleri ile kayıtları geçen Selçuk Geçer, bu sefer ise doların göreceği korkunç rakamı açıkladı. Enflasyonun düzelmesi halinde doların üç hanelere gideceğini her seferinde belirten Selçuk Geçer, 100 liraya dikkat çekti. Yayınlamış olduğu Youtube videosunda 1994 yılı krizine vurgu yapan Geçer, o zamanlarda 8 bin liralık dolar kurunun 48 bin TL’ye çıktığını ve sonrasında 1 milyon 600 TL olduğunu belirtti.

Selçuk Geçer, dolar çıkarken Euro'nun düşmesinin ithalatçı firmaların daha da çok zora sokacağını söylerken, bunun ithalatı daha da koparacağı ve cari açığın daha da yükseleceği anlamını taşıdığını dile getirdi.

Geçer, doların düşme durumunu ise şu şekilde değerlendirdi, "Sıfırlar atıldı. Dolar düşmedi yani. Özel olarak 2012 yılında bol para gelince bunlar oluştu. Ne zaman Bernanke, “Ben sıkı para politikasına geçiyorum” dedi dolarda yükseliş başladı" şeklinde konuştu.

“ÖPÜP BAŞINIZA KOYUN”

Geçer, bunlara ek olarak, "Dolar yılı 25  - 30 lira seviyelerinde tamamlarsa, öpüp başınıza koyun" ifadelerini kullandı.

Gram altın 2 bin lira! Doları adım adım bilen Selçuk Geçer tir tir titretti

EDİTÖR NOTU: Bu haber 20 Ağustos 2022 tarihinde saat 16.10'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,23 Türk Lirası, euro 18,30 Türk Lirası, altının gramı ise 1029 Türk Lirası değerinde.

İkinci el konut satışları 26 ayın en düşük seviyesinde! Böylesi görülmedi

Sağlık sektöründe çalışmak isteyenlere müjde! Tam tamına 117 kişi işe alınacak! Elinizi çabuk tutun

Milyonlarca kişinin hesabına paraları yattı! Hemen herkes hesaplarını kontrol edin! Para almak için ne yapmak gerek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön