Altın & Dolar

Gram altın 3 bin TL! Altını olanlar, altın alacaklar şimdi bakın! Tarih açıklandı! 

Gram altın, ONS altın fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından geriledi. Yatırım uzmanı Mert Başaran gram altın için yıl sonunu tahminini rakam vererek açıkladı. İşte merak edilen o rakam... 

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE),  Mart ayında aylık bazda yüzde 0,4, yıllık bazda ise yüzde 3,5 yükselişle piyasa beklentilerinin üzerinde kaydedildi. Analistler, söz konusu dönemde benzin ve barınma maliyetlerindeki yükselişlerin etkisiyle beklenenden fazla artan tüketici fiyatlarının, Fed'in haziran ayında faiz oranlarını düşürmeye başlayıp başlamayacağı konusundaki şüpheleri artırdığının altını çizdi. 

Bunların yanı sıra ons altın fiyatındaki düşüşe paralel şekilde düşüş gösteren gram altın fiyatı, günü önceki kapanışına göre yüzde 0,6 düşüşle 2 bin 424 Türk Lirası'ndan bitirdi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, gram altının fiyatı yeni güne yatay seyirle başlamasından sonra saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 2 bin 427 Türk Lirası civarında seyretti. 

Aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 394 Türk Lirası'ndan, Cumhuriyet altını 16 bin 864 Türk Lirası'ndan satıldı. Altının ons fiyatı ise bugün yüzde 0,2 artışla 2 bin 338 dolardan işlem gördü. 

Milyonlarca kişi canlı altın fiyatlarını yakından takip ederken, Tasarruf ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran, gram altın fiyatı ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. 

Mert Başaran, dolara bağlı olarak gram altın fiyatı ile ilgili öngörüsünü paylaştı. Başaran, konuya ilişkin, "Gram altının bu yıl sonuna kadar 2750-3000 Türk Lirası'nı görmesi normal" açıklamasında bulundu. 

Başaran, yaptığı açıklamasında altının yaklaşık 4 defa 2070 dolarlık tarihi zirvesinden döndüğünü aktardı ve şu an 2350 dolarları gördüğünü belirtti. Bunun altın için çok iyi bir oran olduğunun altını çizen Başaran, "Altının ons fiyatı burada biraz durabilir ancak Türkiye’de doların düşük kalması sebebiyle yarın öbür gün ufak ufak artışlar gram altın fiyatlarına yansıyabilir" diye konuştu.

 

ALTIN FİYATLARI BUGÜN KAÇ TL 11 NİSAN 2024?

Gram altın ne kadar? 

Alış fiyatı: 2.512,13 TL
Satış fiyatı: 2.578,40 TL 

Yeni çeyrek altın kaç TL?  

Alış fiyatı: 4.141 TL
Satış fiyatı: 4.532 TL 

Eski çeyrek altın kaç TL 10 Nisan? 

Alış fiyatı: 4.141 TL
Satış fiyatı: 4.532 TL 

TOKİ konut başvurusu 2024! Kimler TOKİ konut başvurusu yapabilir? 

Benzin ve mazotta yeni zam kapıda: Akaryakıt fiyatları için tarih verildi! İşte son dakika il il rakamlar...

Emekli maaşı bu rakamlar arasında olanlara şok: Bu ay hesaba kesin 12 bin TL yatacak! Denizbank emekli promosyon 2024...